Tuncel'e, 10 ay etkinliklere çıkmama ve disiplin cezası

DTK Eşbaşkanı Leyla Güven'in tecride dikkat çekmek amacıyla başladığı açlık grevine destek olmak amacıyla 10 günlük açlık grevine giren DBP Eş Genel Başkanı Sebahat Tuncel'e, 10 ay etkinliklere çıkmama ve disiplin cezası verildi. 

Demokratik Toplum Kongresi (DTK) ve Halkların Demokratik Partisi (HDP) Hakkari Milletvekili Leyla Güven'in Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'a uygulanan tecridin kaldırılması için başlattığı açlık grevine  destek olmak için Kocaeli Kandıra 1 Nolu F Tipi Cezaevi'nde 14 kadınla birlikte 10'ar günlük açlık grevine giren Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Eş Genel Başkanı  Sebahat Tuncel'e etkinlik ve disiplin cezası verildi.

Tuncel, yolladığı mektupta açlık grevine girdiği için cezaevi yönetimi tarafından kendisine 10 ay etkinlik ve spor faaliyetlerine çıkmama ile disiplin cezası verildiğini bildirdi. 

Açlık grevi eylemi dolayısıyla bugüne kadar toplam 9- 10 ay bazı etkinliklerden alıkonma, spor faaliyetine çıkmama ve disiplin cezası aldığını vurgulayan Sebahat Tuncel, "Daha greve başlamadan disiplin soruşturmasını devreye koyuyorlar. Hele bir bitirseydik ne aceleniz var diyorum. Yani zihniyet aynı, içerisi dışarısı fark etmiyor. Özgürlük her yerde pasifize edilmeye çalışılıyor.  Onlarda biliyor. Bu 'cezalandırma'  siyasetinin sonuç vermediğini, öfkemizi, kararlılığımızı daha büyüttüğünü ve yine de vazgeçmeyeceğimizi biliyorlar" diye belirtti.