TJK-E: Türk devletinden hesap soracağız

Paris'teki katliama karşı açıklama yapan TJK-E, "Erdoğan'ın çete devletinin MİT eliyle Avrupa'da da yaptığı soykırım politikalarının hesabını soracağız" dedi.

Avrupa Kürt Kadın Hareketi (TJK-E), Paris'teki katliama ilişkin yazılı açıklama yaptı.

TJK-E'nin açıklaması şöyle:

"Kürtlere yönelik askeri ve siyasi operasyonların arttığı bir dönemde TC faşizmi Avrupa'da bir kez daha Kürtlere yönelik MİT'i devreye sokarak katliam ve soykırımlarına devam etmektedir.

 Bugün Paris'te Ahmet Kaya Kürt Kültür Merkezine yapılan alçakça saldırı bu politikanın sonucudur. 9 Ocak 2013'te Paris'te Sakine Cansız, Fidan Doğan ve Leyla Şaylemez Türk MİT'i tarafından katledilmiştir. Bu siyasi katliamının 10. yılında bir kez daha soykırım planlanarak birçok arkadaşımız hedef alınmak istenmiştir. Fransa devletinin bu saldırıyı adli bir saldırı, münferit bir olay olarak ele almasına izin vermeyiz, hepimiz biliyoruz ki bu saldırı Kürt Kadın Hareketine, kurum ve derneklerimize, Kürt halkına göz dağı vermek amaçlı gerçekleştirilmiştir.

'AVRUPA DEVLETLERİNİN SESSİZLİĞİNİN SONUCU'

Başta Fransa ve Almanya olmak üzere Avrupa devletleri, son dönemde Kürtler üzerinde yaşanan soykırım ve katliam politikalarına, kimyasal silah kullanımına karşı herhangi bir açıklama yapmayarak, üç maymunu oynamaya devam ederek evrensel hukuk yasalarını ayaklar altına almaktadır. Konu Kürtler olunca baskı ve sindirme politikaları hukuksuzca devreye sokulmuş, Almanya'da Kürt kurumlarına, Kürt yurtseverlerin evlerine,  kurum yönetici ve siyasetcilerine baskın yaparak, tutuklayarak Türk devletine destek sunmaktadır.

'HESABINI SORACAĞIZ'

Bu soykırım politikalarına karşı Kurdistanlılar ve dostları kesintisiz bir mücadele ve eylemsellik içinde olmuş, Avrupa devletlerinin sessiz kalan ve sorumluluklarını yerine getirmeyen yaklaşımlarına karşı tepkilerini dile getirmişlerdir. Bugün bir kez daha belirtiyoruz ki bizler açısından katliamcılar ve arkasındaki güçler nettir. Fransa'nın bu katliamı aydınlatması ve arkasındaki güçlerin yargı önünde hesap sorması için başta kadın arkadaşlarımız olmak üzere bütün örgütlü kurumlarımızla alanlarda olacağız. Erdoğan'ın çete devletinin MİT eliyle Avrupa'da da yaptığı soykırım politikalarının hesabını soracağız.

Bu katliamda şehit düşen arkadaşlarımızın aileleri ve Kürt halkına başsağlığı diliyor, davanın takipçisi olacağımızın ve mücadelemizi büyüterek devam edeceğimizin sözünü veriyoruz."