TJK-E: Tecride karşı her yeri eylem alanı yapalım

TJK-E, İmralı tecridine karşı Leyla Güven'in başlattığı direniş etrafında kenetlenmeye çağırdı.

TJK-E, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'a dönük tecrit ve DTK Eşbaşkanı, HDP Milletvekili Leyla Güven'in direnişine ilişkin bugün yazılı açıklama yaptı.

Güven'in eyleminin selamlandığı açıklamada, "Leyla Güven haklıdır, talebi talebimizdir, direnişi direnişimizdir.  Tecrit kadınların direnişi ile kırılacak, faşizm kadınların direnişi ile yıkılacaktır" mesajı verildi.

'TECRİDİ AĞIRLAŞTIRDI, SOYKIRIM POLİTİKASINA BAŞVURDU'

Açıklamada şunlar kaydedildi:

"Kürt kadınlarının ve halkının tüm çağrılarına, eylemlerine rağmen faşist AKP hükümeti ve onun yürütücüsü Erdoğan, Kürt halk Önderi Abdullah Öcalan üzerindeki tecrit ve izolasyonu ağırlaştırırken, buna paralel olarak da Kürt halkına karşı soykırım politikasını devreye sokmuştur. Türkiye'yi bir cezaevi ülkesine çeviren Erdoğan, ailesinin ve kendisinin iktidarı için her şeyi gözden çıkarmıştır. Faşist Erdoğan, iktidarını sağlamlaştırmak için elinden ne geldiyse yapmıştır. Fakat Kürt kadınlarının ve halkının direnişi ve mücadelesi karşısında AKP iktidarının ve Erdoğan'ın eli ayağına dolanmıştır. Özellikle Leyla Güven'in öncülük ettiği açlık grevleri başta zindanlar olmak üzere tüm Kürdistan, Avrupa'da ses getirmiş, Kürtler ve dostları her yerde açlık grevi eylemlerini başlatmışlardır. 

BOYUN EĞMEYEN KADINLAR SELAMLANDI

Kadınların direnişinden korkan Erdoğan, Kuzey Kürdistan'da kadınlar öncülüğünde başlayan Urfa, Amed ve Batman'daki açlık grevi eylemlerine binlerce polisle saldırmış, 70 yaşındaki anaları şiddetle apar-topar gözaltına almıştır. Faşizmin tüm saldırılarına rağmen boyun eğmeyen, yılmayan kadınlara bin selam olsun!

40 yıllık Kürt Özgürlük Mücadelesi zindanlardan yeşermiştir. Sakine Cansız, Kemal Pir, Mazlum Doğan ve daha niceleri zindanlarda tarihi direnişler yazmışlardır. Bu nedenle diyoruz ki zalimlerin zulmüne karşı direnmek onurlu ve erdemli olmanın bir gereğidir. Ve onurlu ve erdemli insan olmanın gereği olarak Leyla Güven'e ses olalım, ses verelim. Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın özgürlüğü bizim özgürlüğümüzdür."

TJK-E, açıklamasının sonunda Güven'in başlattığı direniş etrafında kenetlenme çağrısında bulunurken, "Bulunduğumuz her alanı eylem alanına çevirelim" dedi.