TJK-E: Gün mücadeleyi yükseltme günüdür

Türk devletinin dün gece Maxmur’a yönelik başlattığı hava saldırılarına tepki gösteren TJK-E, “Gün faşizme karşı kendi halkının yanında olma ve mücadeleyi yükseltme günüdür” dedi.

Yazılı bir açıklama yapan Avrupa Kürt Kadın Hareketi (TJK-E) Koordinasyonu, işgalci Türk devletinin Maxmur’a yönelik düzenlediği saldırıyı kınadı ve Kürdistanlı kadınları ve dostlarını tepki göstermeye çağırdı.

TJK-E açıklamasında şunları belirtti: “Faşist Türk devleti, dün gece Maxmur’da sivil alanlara savaş uçaklarıyla saldırdı. Saldırıda çocuklar, kadınlar ile orada bulunana halk hedef alındı.

Şüphesiz ki faşist Türk devletinin bu saldırıları Kürt halkına dönük topyekün imhayı amaçlamaktadır. Ve saldırı BM korumasında bulunan bir alanda olması itibariyle birçok güç bu vahşete ortaktır. BM, KDP bu saldırının olacağından haberdardır.

Kürt soykırımının bir devamı olarak geliştirilen bu katliam girişiminin Rojava devriminin yıl dönümüne denk gelmesi tesadüf değil, soykırım zihniyetinin Kürt halkına dönük imha konseptinin farklı planlarıdır. Bugün Maxmur, yarın Şengal ve Rojava’ya dönük saldırılar gerçekleşebilir.

Bu saldır Kürt halkının bölgede elde ettiği statüyü darbelemek istemektedir. KDP destekli faşist Türk devletinin bu saldırıları, Kürdistan’ı yeni baştan işgal etme harekatıdır. Ancak bu faşizan saldırılar halkımız tarafından boşa çıkarılacaktır. Türk sömürgeciliği, işbirlikçileriyle birlikte yenilip, tarihin çöp sepetine atılacaktır.

Dün gece Türk devleti tarafından yapılan hava saldırılarının bir kereye mahsus olmadığını ve bu saldırıların süreceğini iyi bilmek gerekir. Türk devleti, Kürt halkına yönelik düşmanca politikalarını her alanda, Kürdün bulunduğu her yerde uygulamakta ve bunu vahşet düzeyinde yapmaktan çekinmemektedir.

Bundan dolayı Kürt halkı, faşist Türk devletinin saldırılarına sessiz kalmamalıdır. Halk olarak varlığını koruma ve özgürce yaşama hakkı için her alanda sesini yükseltip Maxmur halkını sahiplenmelidir.

Avrupa Kürt Kadın Hareketi TJK-E olarak, işgalci Türk devletinin yapmış olduğu bu saldırıları kınıyoruz. Başta Avrupa’da yaşayan kadınları ve Kürdistanlıları, Türk devletinin soykırımcı politikalarını her alanda protesto etmeye çağırıyoruz.

Gün faşizme karşı kendi halkının yanında olma ve mücadeleyi yükseltme günüdür.”