TJK-E’den Srasbourg’daki eyleme güçlü katılım çağrısı

TJK-E: Gün Önder Apo’ya dayatılan bu saldırı karşısında sorumlu davranma ve mücadeleyi büyütmeye günüdür.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik uygulanan ağırlaştırılmış tecridi protesto etmek amacıyla yarından itibaren Strasbourg’da bir dizi eylem düzenlenecek.

Yazılı bir açıklama yapan Avrupa Kürt Kadın Hareketi (TJK-E) eylemlere güçlü katılım çağrısında bulundu.

TJK-E açıklaması şöyle:

“Faşist Türk devletinin Kürt halkına karşı geliştirdiği soykırım saldırıları devam etmektedir. Kürtlere uygulanan bu soykırım politikalarının merkezinde Önder Apo vardır. Komplonun bir devamı olarak devreye sokulan ve üç yıldır kesintisiz olarak sürdürülen ağırlaştırılmış tecrit ve işkencenin yoğunlaştırılması bu gerçeğin çok açık ifadesidir.

Önder Apo’nun 3 yıldır dışarıyla irtibatı tümden kesilmiş, ağırlaştırılmış bir tecrit ile aile ve avukat görüşmeleri engellenmiştir. Sağlığı, güvenliği ve yaşamı ile ilgili hiçbir bilgi yoktur. CPT’nin bu durum karşısındaki sessizliği ve harekete geçmemesi bağımsız bir kuruluş olmadığının göstergesidir. Yine AİHM’in aldığı son kararın hukukla bağdaşır hiçbir yanının olmaması ve siyasi bir karar olarak alınması durumun aciliyeti daha fazla göstermiştir. Şu çok açıktır ki; hegomonik güçler kendi varlıklarının devamı için faşist rejimleri beslemiş, kurum ve kuruluşlarını kendi çıkarları doğrultusunda yönlendirmiş, komplolar içinde komplolar kurumuştur.

Ancak Ortadoğu’nun kadim bir halkı olmasına rağmen, dünya devletler sistemi içinde kimliği, varlığı kabul edilmek istenmeyen Kürt halkı Önder Apo'nun öncülüğünde 40 yılı aşan mücadelesiyle bu soykırım saldırılarına karşı varlık mücadelesini başarıyla vermiştir. Kadın özgürlük mücadelesi başta olmak üzere Ortadoğu da devrimsel gelişmenin öncüsü olmuş, demokratik ve özgürlükçü bir yaşamın mümkün olabileceğini dünya halklarına göstermiştir.

Önder Apo, yıllardır bu saldırılara karşı eşi görülmemiş bir direniş içinde olmuş ve sürekli bizlere kazandırmıştır. Bizler, bugün Önder Apo’nun direniş çizgisinde mücadeleyi büyütme kararlılığındayız. Gün Önder Apo’ya dayatılan bu saldırı karşısında sorumlu davranma ve mücadeleyi büyütmeye günüdür. Bunun için tüm halkımızı tecridi kırana ve Önder Apo'nun özgürlüğünü sağlayana kadar her günü ve her yeri eylem alanına çevirmeyi çağırıyoruz.

Bu temelde 6 Kasım da Strasbourg’da saat 10.00’da AHİM, CPT ve Avrupa konseyi önünde yapacağımız eyleme başta kadınlar ve gençler olmak üzere tüm halkımızı ve dostlarımızı katılmaya çağırıyoruz.”