TJK-E: 17 Şubat’ta bir özgürlük seli olacağız

TJK-E, 17 Şubat’ta Almanya’nın Köln şehrinde Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın fiziki özgürlüğü için gerçekleştirilecek yürüyüşe katılım çağrısında bulunarak, “Milyonların sesini, yüreğini birleştirip Önder Apo'ya ulaştıracağız" dedi.

Avrupa Kürt Kadın Hareketi (TJK-E), Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın özgürlüğü için 17 Şubat günü Almanya'nın Köln kentinde gerçekleştirilecek kitlesel yürüyüşe katılım çağrısını içeren yazılı bir açıklama yaptı.

Kurdistanlı kadınların Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın uluslararası bir komplo ile kaçırılıp İmralı adasında tutsak alınışının 25’inci yıl dönümünü karşıladığı hatırlatılan açıklamada, “İnsanlık ve kadın düşmanı olan TC başta olmak üzere bu komploda yer alan devletleri büyük bir öfke ve nefretle kınıyoruz. Bizler için kara bir gün olan 15 Şubat komplosunun planlayıcılarından, uygulayıcılarından ve destekçilerinden hesap sorma kararlılığımızı her gün daha da büyüttüğümüzü belirtiyor ve 2024 yılını Önder APO’nun özgürlük yılı haline getireceğimizin sözünü bir kez daha yineliyoruz” denildi.

 15 Şubat komplosunun her anında bu komployu ve komplocuları yenilgiye uğratmak için gece-gündüz mücadele eden Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın, 25 yıldır tecrit içinde tecride, işkencelere maruz bırakıldığı, insanlık dışı uygulamalarla susturulmak istendiği vurgulanan TJK-E açıklamasında, İmralı tecrit ve işkence sistemini inşa eden ABD, İngiltere, AB güçleri ve Türk faşist devleti karşısında Abdullah Öcalan’ın tarihi ve görkemli bir direniş yarattığı ifade edildi.

Abdullah Öcalan’ın kadınlar, ezilenler ve halklar için yeni bir toplum sistemini inşa etmenin düşünsel, iradesel gücünü ve kararlılığını yarattığı belirtilen açıklama şöyle devam etti:  “Biz kadınları ve halkları alternatif yaşam paradigmasında bir araya getiren, kapitalizmin bizlere reva gördüğü, dayattığı “umutsuzluğa, yıkıma, acıya, inançsızlığa, karamsarlığa, teslimiyete” karşı “ayağa kalkışı, yeni yaşamı inşa etmeyi, bunun için özsavunma temelinde direnmeyi, özgür düşünmeyi, özgür yaşamayı ve özgür yaratmayı” öğreten Önder APO olmuştur. İnsanlık adına büyük bir direniş sergileyen, özgür ve onurlu yaşamdan taviz vermeyen Önder APO karşısında yenilen Türk devleti ve kapitalist güçler tarafından Önderliğimize uygulanan tecrit sistemi kalıcılaştırılmak istenmektedir. 25 yıldır İmralı sistemini parçalamak ve Önder APO’nun özgürlüğünü sağlamak için Kürt kadınları, Kürt halkı ve dostları hep ayakta oldular, sayısız eylem düzenlediler. Önder APO’nun sağlık, güvenlik ve özgür yaşam koşullarının sağlaması için tüm sorumlu devlet ve kurumları görevlerini yerine getirmeye çağırdılar. 

ZİNDANLAR VE ANNELER DİRENİŞİN ÖNCÜLÜĞÜNÜ YAPIYOR

İmralı sistemini yıkmak ve Önder APO’nun özgürlüğünü sağlamak için başlatılan “ÖNDER APO’YA ÖZGÜRLÜK, KÜRT SORUNUNA SİYASİ ÇÖZÜM HAMLESİ” temelinde zindanlarda, Kurdistan’ın dört bir yanında ve yurt dışı mücadele alanlarında yoğun eylemlilikler yaşanmaktadır. Kürt kadınları, gençleri, halkımızın dostları Önder APO’nun paradigmasıyla bütünleşerek uzun yürüyüşler, okuma günleri, konferanslar, Önderliğimize kart gönderme, açlık grevleri gerçekleştirmektedir. Kürt kadınları her yerde ayağa kalkarak, “Önder APO’nun özgürlüğü bizim de özgürlüğümüzdür” sloganı ışığında, kadın özgürlük mücadelemizin yaratıcısı olan Önder APO’yu özgürleştirme kararlılığıyla tüm eylemlere öncülük etmektedir. Önder APO’nun etrafındaki tecridin kırılması, İmralı sisteminin yıkılması için zindanlardaki binlerce tutsak yoldaşımız ve Kurdistan’daki analarımız, komplonun 25. yıl dönümünde de direniş süreçlerinin öncülüğünü yapmaktadırlar. 

HAMLEYİ BAŞARIYA GÖTÜRMEKTE KARARLIYIZ

15 Şubat komplosunun boşa çıkarılmasında Kürt kadınları sergiledikleri direnişlerle önemli rol oynamışlardır. Önder APO’nun demokratik, ekolojik, kadın özgürlükçü toplum paradigmasının güçlü sahiplenilmesinden başlayarak tüm direnişlerde öncü düzeyde yer alan, demokratik konfederalizm inşasında sorumluluklar üstlenen, toplumunu, özgürlüğünü ve topraklarını korumak için kendini özsavunma gücü haline getiren ve bu temelde düşmandan büyük hesap soran Kürt kadınları olarak, Önder APO’yu özgürleştirme hamlesini başarıya götürmekte kararlıyız. 2024 yılını Önder APO’nun özgürleşme yılı yapacağız.  

Önderliğimize dönük tecrit ve işkence sistemi 25. yılını tamamlamaktadır. Önder APO’nun özgürlüğünü sağlamak biz kadınların ve halkların tarihi görevi olurken, bu görevi başarmanın sorumluluğu en çok da biz Kurdistanlı kadınlara aittir. Önder APO’nun 25 yıllık esaretine son verme hedefiyle başlattığımız “ÖNDER APO’YA ÖZGÜRLÜK, KÜRT SORUNUNA SİYASİ ÇÖZÜM HAMLESİ” çerçevesinde yürütülen tüm eylemlerimizin zirvesi, 17 Şubat 2024’ta Köln’deki büyük tarihi yürüyüş olacaktır. Bu yürüyüşe biz kadınlar büyük bir coşku ve heyecanla hazırlanarak öncülük etmekteyiz.

İnanıyoruz ki 17 Şubat’ta bir özgürlük seli olacağız. Milyonların sesini, yüreğini birleştirip İmralı’da yükselen Özgürlük Güneşimize, Özgürlük yoldaşımıza, Önder APO’ya ulaştıracağız. Sesimizi dağlarımızda, Kurdistan’ın her yerinde, Ortadoğu’da direnenlerin sesine katacağız. ​Bu temelde tüm Kurdistanlı kadınlar başta olmak üzere, özgürlükten yana olan, insanca, hakça yaşamı savunan herkesi 17 Şubat 2024 tarihinde yapılacak olan tarihi büyük Köln yürüyüşüne güçlü bir şekilde katılmaya çağırıyoruz.

Gün mücadeleyi zafere taşıma günüdür!

Gün özgürlüğümüzü sağlama günüdür!

Jin, Jiyan, Azadî!”