TJK-E’den 12 Ocak yürüyüşüne katılım çağrısı

12 Ocak’ta Paris katliamını protesto etmek amacıyla düzenlenecek yürüyüşe katılım çağrısı yapan TJK-E, “Sorumlular cezalandırılıncaya kadar bu mücadelemiz devam edecektir” dedi.

Yazılı bir açıklama yapan TJK-E, 6 yıldır Kürt kadınları, halkı ve dostlarının adalet taleplerini ve suçluların cezalandırılması için Fransız devletini göreve çağırdığını belirtti.

9 Ocak 2013 tarihinin Kürtlerin tarihinde derin bir yara ve kara bir gün olduğunu kaydeden TJK-E, açıklamasında şunları belirtti: “3 devrimci Kürt kadını Sakine Cansız, Fidan Doğan ve Leyla Şaylemez, Fransa’nın başkenti Paris’te haince katledildi.

Cinayetin işlendiği ilk günden itibaren Kürt halkı bu siyasi cinayetin, Türk devleti tarafından işlendiğine dair açıklama yaptı. Sonrasında ortaya çıkan belgeler ve açıklamalar bunu doğrular nitelikte olmasına rağmen, Fransa devletinin bu cinayeti hazırlayan ve emir veren güçleri açığa çıkarmaması, yargılamaması, dosyayı kapatması, adaletin karanlıkta kalmasına ve sorumluların cezasız kalmasına neden olmuştur.

Kürt kadınları ve halkı 6 yıldır adalet taleplerini dile getiriyor. Sorumlular cezalandırılıncaya kadar bu mücadelemiz devam edecektir. 3 devrimci Kürt kadının katledilmesi öncelikle Kürt halkına, aynı zamanda bütün kadınlara yapılmış bir saldırıdır. Erkek egemenlikli, faşist, sömürgeci sistemin eşitliğe, barışa, özgürlüğe olan tahammülsüzlüğü ve saldırısıdır.

6. yılında Avrupa Kürt Kadın Hareketi olarak ve Kürdistan halkı olarak Sakine, Fidan ve Leyla’yı saygı, sevgi ve özlemle anıyoruz. Onların anıları önünde saygı ile eğiliyoruz.

Onlar bizleri öldürerek, komplolarla soykırıma uğratarak, bitirmek isterken, bizim mücadelemiz büyüyor, gelişiyor. Ezilen, sömürülen halklara, kadınlara ilham kaynağı oluyor, umut veriyor. Sakine yoldaş, şahadeti ile dünya kadın hareketi ile buluştu, evrenselleşti.

Sakine yoldaşın Amed zindanında verdiği direniş mücadelesini bugünlerde Leyla Güven yine Amed Cezaevi’nde devam ettiriyor. Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerindeki tecridin kaldırılması için başlattığı açlık grevi dalga dalga büyüyor. Leyla Güven’in talebi biz Kürt kadınlarının ve halkının da talebidir. Leyla Güven’i ve açlık grevindeki insanlarımızı selamlıyor, mücadelelerine sahip çıkıyoruz.

‘Hayatım hep kavgaydı’ diyen Sakine yoldaşa, Fidan ve Leyla yoldaşlara layık olmak, özgürlüğü, eşitliği, barışı ve adaleti sağlama kavgasını, mücadelesini, direnişini büyütmek için tüm halkımızı, dostlarımızı 12 Ocak’ta Paris’te olmaya çağırıyoruz.

Kürt halkının kazanımlarını yok etmek için topyekün saldırıya geçen AKP/MHP faşizmini durdurmak, tecridi kırmak için bedenlerini ölüme yatıran canlarımızın mücadelesini büyütmek için Paris’e akın etmek, hepimizin vicdani sorumluluğu, insani görevidir.

Avrupa’daki tüm derneklerimizden Paris’e otobüsler kalkacaktır. Halkımız, otobüs kalkış saatleri ve adresleri için derneklerimize başvurabilir.”