TJA, Paris ve Silopi'de katledilen kadınları andı

TJA, Paris ve Silopi'de katledilen Kürt kadın siyasetçileri anarak, "4 ve 9 Ocak tarihlerini 'siyasi kadın katliamlarına karşı mücadeleyi yükseltme haftası' olarak ele alıyoruz" dedi.

Tevgera Jinên Azad (TJA), üç Kürt kadın devrimci Sakine Cansız, Fidan Doğan ile Leyla Şaylemez'in ve yine Kürt kadın siyasetçiler Sêvê Demir, Fatma Uyar ile Pakize Nayır'ın katledilmelerinin yıl dönümleri vesilesiyle açıklama yayımladı.

Açıklamada, "Kürt kadınları, sömürgeciliğin kirli savaş politikalarına ve saldırılarına karşı her düzeyde kadın temsiliyetini güçlendiren politikalarla kadın özgürlük mücadelesini büyütmüşlerdir. Tam da bu nedenle devletler ve istihbarat aygıtları siyasi öncülük eden kadınları katledip cinayetlerin üstünü örtmektedir" denildi.

'İRADELERİ TESLİM ALINAMADI'

Sakine Cansız, Fidan Doğan, Leyla Şaylemez ve Sévé Demir, Fatma Uyar ile Pakize Nayır'ın teslim alınamadığına dikkat çekilen açıklamada, "Özgürlük tutkusu, teslim alınamayan iradesi, özlem ve umutlarıyla Kürt kadın mücadelesine ışık kaynağı olmuşlardır" vurgusu yapıldı.

Silopi'de Demir, Uyar ve Nayır'ın katledilmelerinin tesadüf olmadığına değinilen açıklamad, "Bu katliam, özelde Kürt kadını genelde ise bütün Kürt halkına yönelik bir saldırı planının devreye konulmasının başlangıcıdır" diye belirtildi.

Yine Paris Katliamı'na işaret edilen açıklamada, "Başta Fransa olmak üzere katliamdan sorumlu olanların hala katliamı açığa çıkarılmaması Kürt kadınına, Kürt halkına karşı uygulanan politikalarının devamı niteliğindedir" denildi.

'EYLEM VE ETKİNLİKLERE GÜÇLÜ KATILALIM'

"Biz kadınlar katil ve katliamcılarımızı tanıyoruz. Bu nedenle Paris ve Silopi katliamcılarına karşı kadın özgürlük direnişi ve mücadelemizi ev ev, sokak sokak örgütleyerek, onlarla hesaplaşmamızı, yargılanmalarını ve mahkûm edilmelerini özgürlük kazanacak felsefesiyle mücadele konusu edeceğiz" diyen TJA, şunları da ifade etti: "4 ve 9 Ocak tarihlerini siyasi kadın katliamlarına karşı mücadeleyi yükseltme haftası olarak ele alıyoruz ve ortak mücadele eylemliklerimizi yükselterek, bu katliamların sorumlulardan hesap sormaya devam edeceğiz. Dünya, Türkiye ve Kürdistan'daki tüm kadın örgütlerini ve demokrasi dinamiklerini kadın özgürlük mücadelesinde katledilen kadın yoldaşlarımızı sahiplenmeye, Paris ve Silopi katliamları için yapılacak eylem ve etkinliklerde dayanışmayı güçlendirmeye davet ediyoruz."