TJA'dan Firyal Halid'in katledilmesine tepki: Topraklarımızı faşist güçlere kapatalım

Firyal Süleyman Halid'in Kerkük'te katledilmesine tepki gösteren TJA, "Kurdistan toprakları faşist güçlere kapatılsın. Kurdistan topraklarını katliamlara açan işbirlikçi zihniyeti kınıyoruz" dedi.

Güney Kurdistan'ın Kerkük kentinde kadın aktivist Hesekêli Firyal Süleyman Halid’in katledilmesine ilişkin Özgür Kadın Hareketi (Tevgera Jinan Azad-TJA) tarafından yazılı açıklama yapıldı.

Açıklamada, "Kurdistan toprakları kadın düşmanı zihniyete bir an önce kapatılmalıdır. Dünyanın neresinde olursa olsun tarihin her döneminde kadın aktivistler, siyasetçiler erkek egemen iktidarların hedefi olmuştur. Rosalar'ı, Sakîneler'i, Sêvêler'i, Nagîhanlar'ı, Evîn Goyî ve Deniz Poyraz’ı katledenler bir kez daha Kerkük’te kendini göstermiştir. 18 Ocak 2024 tarihinde Kerkük yolu üzerinde Firyal Süleyman Xalid, Türkiye’ye bağlı karanlık güçler tarafından katledilmiştir. Rojava'nın Hesekê kentinden Kerkük’e gelen kadın aktivist Firyal Süleyman Xalid’e yönelik bu suikastın arkasındaki güçleri çok iyi tanıyoruz. Bu bir siyasi cinayettir. Bir kadın aktivistin sokak ortasında bir suikastle katledilmesinin 'Soruşturma başlatıldı' diyerek geçiştirilmesine izin vermeyeceğiz” denildi.

'TOPRAKLARIMIZI ÖZGÜRLEŞTİRECEK, KADIN KATLİAMLARINI DURDURACAĞIZ'

Daha önce Rojava’da, Rojhilat’ta, Bakûr’da ve Avrupa’da kadınları katleden güçler ile Firyal Süleyman Halid'i katleden güçlerin aynı olduğunun altının çizildiği açıklamada, şunlar belirtildi:

“Bu güçleri açığa çıkarmak, failleri hak ettikleri cezalara çarptırmak Federe Kurdistan hükümetinin sorumluluğundadır. Biz Kürt kadınlar olarak Kurdistan topraklarında özgür yaşam alanlarımızın insanlıktan nasibini almamış gerici ve faşist zihniyete bir an önce kapatılması için çağrı yapıyoruz. Firyal Süleyman Xalid şahsında gerçekleşen siyasi suikasti lanetliyoruz. Kurdistan topraklarını katliamlara açan işbirlikçi zihniyeti kınıyoruz. Katliamlarla, suikastlerle kadın özgürlük mücadelemizi sindiremeyeceksiniz. Erkek egemen iktidarlara karşı mücadelemiz devam edecek, kadın özgürlük mücadelemizle Kurdistan topraklarını da özgürleştireceğiz. Kadın katliamlarını durduracağız."