Taşdemir: Mahkeme haberimiz yokken karar verdi!

 HDP Ağrı Milletvekili Dirayet Taşdemir, hapis cezası veren mahkemenin kendisine ve avukatına bir bildirim yapmadan karar verdiğini söyledi.

HDP Ağrı Milletvekili Dirayet Taşdemir, Şırnak'ın Cizre ilçesinde, 2015'te bodrum katında yakılarak katledilen Özgür Kadın Kongresi (KJA) Aktivisti Berjin Demirkaya’nın cenaze töreninde yaptığı konuşma nedeniyle 1 yıl 8 ay hapis cezası aldı. Taşdemir, Erzurum 2'inci Ağır Ceza Mahkemesi tarafından duruşmanın habersiz yapıldığını belirterek, karara tepki gösterdi.

'SAVUNMAM BİLE ALINMADAN, ACELEYLE...'

Taşdemir, Demirkaya’nın taziyesinde yaptığı konuşmadan dolayı kendisi hakkında fezleke hazırlandığını hatırlatarak, şunları söyledi:

"Aslında çok beklediğimiz bir karar değildi. Çünkü bir önceki mahkemede ancak ifadem alınabilmişti. Yakalama kararı çıktıktan sonra gözaltına alındım ve ifadem alındı. İddia ettikleri birçok şeyin cımbızlanarak alındığını mahkemede ifade ettim. Çünkü ben orada Kürtçe kısa bir konuşma yaptım. Konuşmam Türkçeye çevrilmiş ve kendi anlam bütünlüğü içerisinde bazı kısımlar alınarak suç unsuru yapılmış. Bunu mahkeme belirterek, konuşmanın Kürtçe çevirisinin yanlış yapıldığını söyledim. Zaten hem ses kayıtlarının dinlenmesi hem de usule ilişkin avukatlarımızın mahkemeye sunması gereken bazı belgeler vardı. O belgeleri sunacaktık ama maalesef mahkeme toplanmış bütün bu taleplerimizi değerlendirmeden kararını açıklamış."

Duruşmaya kendisinin ve avukatının katılmadığını ifade eden Taşdemir, "Mahkeme bize hiçbir bildirimde bulunmadan kararını vermiş. Dosyada yer alan iddialara ilişkin savunmam bile alınmadan acele bir şekilde böyle bir karar verildi. Mahkeme keyfi bir şekilde karar verdi. Avukatım yurt dışında olduğu halde duruşma yapıldı ve karar verildi" diye konuştu.