Taşdemir: Kadınlar tecride karşı sesini yükseltmeye devam edecek

TJA'nın İstanbul'da düzenlediği Yerel Yönetimler Konferansı başladı. Burada konuşan HDP Kadın Meclisi Sözcüsü Dilan Dirayet Taşdemir, "İmralı'da süren tecrit bütün Türkiye'de yürütülmeye çalışılıyor’’ dedi.

Tevgera Jinên Azad (TJA), İstanbul'da "Yerel Yönetimler Konferansı" gerçekleştirdi. Halkların Demokratik Partisi (HDP) İstanbul İl binasında gerçekleştirilen konferansa, HDP milletvekilleri, HDP il ilçe yöneticileri ile çok sayıda kadın katıldı. Konferansın açılış konuşmasını HDP Kadın Meclisi sözcüsü ve Ağrı Milletvekili Dilan Dirayet Taşdemir yaptı. DAİŞ'e karşı verdiği mücadeleden dolayı Nobel Barış Ödülü alan Ezidi Kürt Nadia Murad'ı kutlayarak konuşmasına başlayan Taşdemir, "Kadınların mücadelesi bu zihniyeti teşhir etti. Bu mücadeleyi veren kadınlardan biri de Nadia idi. Kendisini bir kez daha tebrik ediyoruz" dedi

Cumartesi Anneleri'nin her hafta yapmış oldukları eylemlere dikkat çeken Taşdemir, "Dün Cumartesi eyleminde polisler vekilimiz Hüda Kaya'ya saldırdı. Bu saldırıyı kınıyoruz. Bu zalimlik karşısında kadınlar onların korkulu rüyası olmaya devam edecektir" dedi.

‘FAŞİZMİ KURUMSALLAŞTIRMAYA ÇALIŞIYORLAR’

İktidarın faşizmi kurumsallaştırmaya çalıştığını ifade eden Dilan Dirayet Taşdemir, şöyle devam etti: "Kadın düşmanı, halk düşmanı, emek düşmanı bir iktidarla karşı karşıyayız. 16 yıldır adım adım kadına yönelik bir saldırıyla karşı karşıyayız. Kadınların yıllardır mücadele ederek elde ettiği kazanımlarına el konuluyor. Birçok cephede kadınların emeğine, mücadelesine saldırı var. Bugün kadın mücadelesi veren binlerce kadın cezaevinde. Kadın kurumlarına el konularak aslında milyonlarca kadın mağdur edildi. AKP hükümetinin bir kez daha kurmak istedikleri rejimi kadın bedenine saldırarak gerçekleştirmek istediğini çok iyi biliyoruz. 3 yıla yakındır neredeyse çöktürme planını yürüttüler. Ama onlara teslim olmayan onlara boyun eğmeyen bir kadın iradesi açığa çıkmıştır. Gasp edilen kadın kurumlarına sahip çıkarak kayyımları geldikleri yere geri gönderme mücadelemiz sürecektir."

TECRİDİN SAVAŞLA YAKIN BİR BAĞI VAR

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerindeki tecride değinen Taşdemir, "Sayın Öcalan 15 Şubat 1999 yılından bu yana esir tutuluyor. 20 yıla yakındır derin bir tecrit ile karşı karşıya. İmralı'da süren hukuksuzluk, tecrit bütün Türkiye'de yürütülmeye çalışılıyor. Bugün Türkiye'de büyük bir hukuksuz ve tecritle karşı karşıyayız. Biz çok iyi biliyoruz ki tecridin savaşla çok yakın bir bağı var. Kadına yönelik şiddetin bu kadar çoğalması bu politikalardan bağımsız değil. Bu tecridin bir an önce kalkmasını ve Sayın Öcalan'ın özgürlüğüne kavuşmasını istiyoruz. Biz kadınlar tecride karşı sesimizi yükseltmeye devam edeceğiz. Kadın mücadelesi ve gelişimi çok tarihsel güçlü deneyimlere sahiptir. Kadın mücadelesini yıldırmayı planlayanların bir kez daha dönüp kadın tarihine bakmasını istiyoruz" dedi.

Açılış konuşmasının ardından konferans basına kapalı olarak devam etti.