Taşdemir: AKP, çaresizliğinden saldırıyor  

HDP Kadın Meclisi Sözcüsü Dirayet Dilan Taşdemir, AKP'nin çaresizlikten siyasi soykırım operasyonlarını arttırdığına dikkat çekerek, "Kadınlar ve Kürtler boyun eğmeyecek" mesajını verdi.

HDP Kadın Meclisi Sözcüsü Dirayet Dilan Taşdemir, HDP Genel Merkezinde düzenlediği basın toplantısında, kadın gündemine ve siyasi soykırım operasyonlarına ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

'SALDIRILAR BİZİ VAZGEÇİRMEYECEK'

"Demokratik siyasete onun bileşenlerine ve kadın kurumlarımıza yönelik 7 Haziran’dan beri sistematik bir saldırı var" diyen Taşdemir, "Adına çöktürme planı dedikleri bu konsept ile demokrasiyi ortadan kaldırmak ve faşizmi kurumsallaştırmaktır amaçları. Şiddet konsepti ile Kürtleri, kadınları ve demokratik kurumları, demokrasi taleplerinden vazgeçireceklerini sanıyorlar. Bu saldırının emrini verenler ve bu politikayı yürütenler şunu bilmeliler ki bundan önceki saldırılarda kadınlar, Kürtler boyun eğmedi bugün de boyun eğmeyecekler" diye konuştu.

Taşdemir, şunları ifade etti:

"Demokratik siyasete yönelik gözaltı baskı ve tutuklama furyasını aslında 2009 KCK operasyonlarında da görülmüştür. Bugün yapılan operasyon, bu oyunun bir devamı ve tekrarıdır. O zaman da kapsamlı operasyonlar yapılmıştı; binlerce akademisyen, siyasetçi, kadın aktivistler, il-ilçe yöneticileri tutuklanmıştı. O operasyonları gerçekleştirenler bugün terör örgütü yöneticisi olarak cezaevindeler. Demokrasiyi ortadan kaldıranlar hukuku ayak altına alanlar bir gün en fazla demokrasi ve hukuka ihtiyaç duyar hale gelir. Yarın da bugünkü operasyonları yürütenler ihtiyaç duyacak."

'FETÖ'NÜN HUKUKUNU SÜRDÜRÜYORLAR'

AKP yargısının FETÖ’cülerin hukukunu miras aldığını söyleyen Taşdemir, "Söz konusu Kürtler, kadınlar sosyalistler olunca bu mirastan hiç vazgeçmediklerini görüyoruz. 6 günde 300’e yakın arkadaşımız gözaltına alındı. Sadece 9 Ekim akşamı 158 arkadaşımız, gazeteci, akademisyen, siyasetçi gözaltına alındı" diye ekledi.

'ÇOCUKLARA SİLAH DAYADILAR, KADINLARA SALDIRDILAR'

Rehin tutulan Hakkari Milletvekili Leyla Güven'in evinin de basıldığına ve talan edildiğine değinen Taşdemir, operasyonlar sırasında yaşananları, "Kadınlara şiddet uyguladılar, çocuklara silah doğrultular" diye özetledi. Taşdemir, şöyle konuştu: "Hazro Belediye Eş Başkanımız Güler Özsavcı’nın evi basılıyor, postallarla boynuna basılıyor ve şiddet uygulanıyor. Özsavcı halkın iradesi ile seçilmiştir. Amed İl örgütü saymanımızın 8 yaşındaki yeğenin kafasına silah dayandı. DTK Daimi Üyesi Hilmi Aydoğdu gözaltında iken kalp krizi geçiriyor ve şu an arkadaşımız yoğun bakımında. Arkadaşımızın başına gelen, bu sağlık sorunuyla karşı karşıya kalmasına sebep olan bu operasyonları yapanlardır."

'TEK BİR ADIM BİLE GERİ ADIM ATMAYACAĞIZ!'

"Bir korku imparatorluğu yaratmaya çalışıyorlar ama şunu iyi bilsinler bunun karşısında kimse tek bir adım geri atmayacaktır" mesajını veren Taşdemir, AKP'nin başarısızlığını örtmeye çalıştığını dile getirdi. Taşdemir, bunların, 'Kayyum atadık, bu irade kırılmadı. Gözaltı yaptık, tutukladık, olmadı' diyen bir çaresizliğin göstergesi olduğunu belirtti.

Gözaltına alınanların yarısından fazlasının kadın olduğunu söyleyen ve "Birçok arkadaşımız TJA aktivistidir ve yıllardır kadın özgürlükçü çizginin mücadelesini yürütüyorlar" diyen Taşdemir, "AKP’nin kafasında bir kadın imgesi ve dünyası var. Buna karşı duran bütün kadınlar hedeftir" şeklinde konuştu.

AKP politikalarını teşhir eden kadınların gözaltında olduğunu söyleyen HDP Kadın Meclisi Sözcüsü Dirayet Dilan Taşdemir, "Bu haklı meşru mücadele karşısında AKP’nin eril zihniyeti yenilmeye mahkumdur. TJA’ya ve diğer arkadaşlarımıza yönelik bu saldırıları kınıyor, arkadaşlarımızın derhal serbest bırakılmasını istiyoruz" dedi.