TAJÊ Şengal’deki Türk devletinin saldırısını protesto etti

Şengal’de içinde Xero Şiwan adlı Êzidî sivilin bulunduğu aracın işgalci Türk devletine ait SİHA ile vurulmasını protesto eden TAJÊ üyesi kadınlar, Erdoğan’ı destekleyen KDP ve Irak hükümetine tepki gösterdi.

Êzidî Kadınları Özgürlük Hareketi (TAJÊ), işgalci Türk devletinin  Êzidî yurdu Şengal Dağı üzerindeki Şehit Nazê kampı yakınlarında sivil aracı Silahlı İnsansız Hava Aracı (SİHA) ile vurmasını protesto etti. Kampta yapılan açıklamaya çok sayıda kadın katıldı. Eylemde TAJÊ adına açıklama yapan Şengalli bir kadın şunları söyledi: 

“Erdoğan DAİŞ gibidir. Şengal’i Ferman’dan sonra 10 kere bombaladı. Biz  Êzidîler olarak hakkımız olanı istiyoruz. Erdoğan ne hakla Şengal’i bombalıyor. Çoluk çocuk hepimiz çadırlarda kalıyoruz, her gün saldırıyorlar. Neden Irak hükümeti buna dur deyip bizi korumuyor. Şengal halkının Şengal Dağı’nda kalmasına izin vermiyorlar. Bu gün de sivil bir araç vuruldu, içindeki Xero Şiwan Şengalli bir sivildi. Şimdi DAİŞ’in başaramadığını Erdoğan yapmak istiyor. DAİŞ’i örgütleyip üzerimize salan onlardı.  Êzidîler adına Irak Parlamentosu’na girenler neden sessizler? Neden  Êzidîlerin yaşadıklarını görmüyorlar? Biz Türklerden korkmuyoruz, topraklarımızdan çıkmayacağız. 

Her gün saldırı altındayız. Biz kadınlar olarak Erdoğan’a yanıt vereceğiz, yurdumuzu koruyacağız, kanımızın son damlasına kadar bizi koruyan çocuklarımızın arkasında olacağız. Erdoğan’ın hayalleri gerçekleşmeyecek. KDP onları destekliyor, hainlik yapıyor, kendisini satıyor. Din ve imanları yok, şeref ve namusları yok. Erdoğan ne yaparsa yapsın biz  Êzidîyiz, Meleke Tawus onu kahretsin. Çocuklarımızı destekliyoruz, silahımızı bırakmıyoruz.  Êzidîler artık eskisi gibi değil, kendimizi koruyacağız, bir kez daha katledilmemize izin vermeyeceğiz. Ne Erdoğan’ın ne KDP’nin esiri olmayacağız. Bombalardan korkup kaçacağımızı sananlar yanılıyor. Berxwedan jiyanê.”

Açıklamanın ardından kadınlar “Bimre ixanet” ve “Bijî berxwedana Şengale” sloganları attı.