Stockholm’de iki günlük ‘Jin jiyan azadî’ konferansı

İsveç'in başkenti Stockholm’de İran ve Doğu Kurdistan'daki kadın direnişinin konu alınacağı iki günlük bir konferans düzenlenecek.

‘Jin jiyan azadî ile kadın devrimine doğru’ başlıklı konferans 20 ve 21 Ocak tarihlerinde gerçekleşecek.  

‘’Utövägen 6, 132 30 Saltsjö-Boo’’ adresinde yapılacak konferans boyunca farklı başlıklar altında oturumlar gerçekleştirilecek.  

Konferans Estêre Mortezaî’nin sanatsal performansı ile başlayacak. İlk panelde İran ve Doğu Kurdistan tarihindeki kadın gerçeğine bir bakış sunulacak.  

Shiwa Qelwazi’nin moderatörlüğündeki bu panelde Şehin Nawayi, Fariba Baluch, Sohreh Qanberi, Şehirzad Arşedi ve Haydeh Deraghahi sunumlar yapacak.  

İkinci panelde ‘’Jin jiyan azadî’ isyanının sosyolojik analizi yapılacak. Süheyla Şehriyari moderatörlüğündeki panele Sümeye Rostempour, Reha Sabet Sarvestani, Suzan Karimi ve Sara Efrasiyabi konuşmacı olarak katılacak.  

İlk günkü iki panelin ardından 21 Ocak’ta ikinci gün oturumlarına geçilecek. Konferansın bu üçüncü panelinde kadın ve toplumsal devrimin sorunları ele alınırken, iç ve dış dinamiklerin devrime etkisi üzerinde de durulacak.  

Nagin Şeyh el-İslami Watani moderatörlüğündeki üçüncü panele Bilqeys Roşen, Rojin Mokiryani, Sara Kirmaniyan ve Nêda Hoşeng katılacak.  

Dördüncü ve son panelde ‘’Jin jiyan azadî’’ devrimini korumanın yolları ve devrimin amaçlarına ilişkin sunumlar yapılacak. Ewatef Asadi’nin moderatörlüğündeki panelde Elah Sedir, Fariba Burhan Zehi, Roza Sabet ve Meryem Fethi sunumlar yapacak.  

Konferansa katılmak isteyenler şu mail adresi üzerinden iletişime geçebilirler: [email protected]