Stockholm’da kadın gecesi: Önder Apo'nun özgürlüğü kadınların özgürlüğüdür

“Jin Jiyan Azadî ile Kadın Devrimine Yürüyoruz” şiarı ile gerçekleşen kadın gecesine coşku damga vururken, “Önder Apo'nun özgürlüğü kadınların özgürlüğüdür. Kadınların öncülüğündeki mücadelemiz 25 yıllık işkence sistemine son verecektir” vurgusu yapıldı.

İsveç’in başkenti Stockholm’da faaliyet yürüten Amara Kadın Meclisi, bu yılki 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü için kadınlara özgü bir program hazırladı. “Jin Jiyan Azadî ile Kadın Devrimine Yürüyoruz” şiarı ile coşkulu geçen bir kadın gecesi düzenlendi.  

Etkinlik, Kurdistan Özgürlük Şehitler, anısına bir dakikalık saygı duruşunun ardından, Sara Çatı Örgütü adına Ayşe Didar’ın konuşması ile devam etti.

KADIN MÜCADELESİ GÜNEŞ GİBİ YÜKSELİYOR

Ayşe Didar, “8 Mart'ı savaşın ve kadın katliamlarının gölgesinde ve bu gölgeye karşı güneş gibi yükselen kadın mücadelesiyle karşılıyoruz. Kadınları ve halkları karanlık bir kış gibi kuşatıp boğmaya çalışan erkek egemen zihniyet ve sisteme karşı kadınlar, baharın müjdecisi olarak umut veriyor ve hayata kendi rengini veriyor” dedi.

ÖNDER APO’NUN ÖZGÜRLÜĞÜ İÇİN TÜM GÜCÜMÜZÜ SEFERBER ETMELİYİZ

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın özgürlüğü için yürütülen hamleye de değinen Ayşe Didar, “Önder Apo’nun özgürlüğü biz kadınların da özgürlüğüdür. Önder Apo’ya Özgürlük, Kürt Sorununun Siyasi Çözümü' hamlesi stratejik önem taşıyor. Bu hamle, Kürt halkı açısından çok önemli ve özellikle biz kadınların öncülük etmeli ve başarı için tüm gücümüzü seferber etmeliyiz. O yüzden biz kadınlar diyoruz ki; Önder Apo'nun özgürlüğü kadınların özgürlüğüdür! Kadınların öncülüğündeki mücadelemiz 25 yıllık işkence sistemine son verecektir.”

Gecede sanatçılar Girin Kasırga, Aslı Yalçınkaya, Yarsan Kadın grubu ve Evin Akbaş sahne aldı. Menice Yiğit ise şehit anaları için yazdığı şirini okudu. 

Amed yöresinin değişik oyunlarını sergileyen Teşi Govend ekibinin yoğun bir ilgi gördüğü coşkulu kutlama, halaylar ve sloganlarla son buldu.

3-10 MART ARASI BİR DİZİ ETKİNLİK

Amara Kadın meclisi  tarafından 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü dolayısıyla 3-10 Mart tarihleri arasında “kadın buluşması, film, yürüyüş- miting, panel, kahvaltı ve tiyatro gösterimi” gibi bir dizi etkinlik planlandı.