SMJÊ: Kadına şiddete karşı öz savunmanın sesi olun

SMJÊ, Şengal soykırımının 10’uncu yıl dönümü dolayısıyla TAJÊ’nin, “Kadına Yönelik Şiddete Karşı Öz Savunmanın Sesi Olun” sloganı altında başlattığı kampanyaya katılmaya davet etti.

Şengal Êzidî Kadın Özgürlük Hareketi (TAJÊ), 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla yeni uluslararası kampanyasını başlattı. Bu kampanya, Şengal soykırım ve kadın kırımının 10. yıl dönümü dolayısıyla duyuruldu. ‘Kadına Yönelik Şiddete Karşı Öz Savunmanın Sesi Olun’ sloganı altında duyurulan kampanya 3 Ağustos 2024 tarihine kadar devam edecek.

Almanya Êzidî Kadın Meclisleri Çatı Örgütü, yaptığı yazılı açıklama ile kampanyaya , fotoğraflar, videolar, metinler, şarkılar, şiirler, mitingler ve daha birçok yöntemle katılmaya çağırdı.

Açıklama şöyle:

 03 Ağustos 2014 tarihli 74'üncü Ferman sonucunda 2015 yılında Şengal’de Êzidî Kadın Özgürlük Hareketi kuruldu. Başlangıçta bu çalışma sadece bir kadın meclisi ile kurulmuştu. Büyük bir girişim ve yüzlerce kadın çalışanın katılımıyla bu alan çok kısa sürede büyük bir kadın hareketine dönüştü. TAJĘ'nin kadına yönelik şiddete karşı örgütlenen binlerce üyesi var ve bu birleşik güçüyle kadınların öz savunmasının sesi haline geldi.

 TAJÊ bu sayede Şengal'de önemli ve yapıcı bir aktör olarak kendini geliştirdi.

Bu temelde şimdi Şengal Özerk Yönetimi’nin örgütsel birçok önemli alanında görev sahibidirler. Bu sayede Şengalli kadınlara bölgenin yeniden inşasında ve kalkınmasında büyük rol sahibidirler. Bu yeni dönemde yaşanan vahşi savaşlar ve insanlığa yönelik şiddet nedeniyle 2024 yılı biz Êzidî kadınlar için çok büyük bir özelliğe sahip.

Bu yıl, "İslam Devleti" (DAİŞ) adlı terör örgütünün 3 Ağustos 2014'te Şengal’de gerçekleştirdiği soykırım ve femisidin (kadın kırımı) 10. yıl dönümüne giriyoruz.

Bu soykırımda radikal İslam ideolojisine boyun eğmek istemeyen on binlerce insan katledildi, kaçırıldı veya köleleştirildi.

ULUSLARARASI DAYANIŞMA GÜÇLENDİRİLMELİ

Tüm zorlu engellere rağmen on binlerce insan bu yıkıcı öfkeye ve yok oluşa karşı ayağa kalkıp direniş gösterdi. Êzidî kadın ve erkekler, DAİŞ’e karşı mücadeleye katılarak kendi savunma birliklerini, Şengal Direniş Birlikleri (YBŞ) ve Şengal Kadın Birliklerini (YJŞ) oluşturdular. Yerlerinden ayrılmayıp yeniden inşaya başlamaları, yerinden edilen pek çok insanı geri dönüp evlerine yerleşmeye teşvik etti.

 TAJÊ kampanyasının amacı, dünya çapındaki kadınların ve kadın örgütlerinin oylarını, imzalarını ve desteklerini toplamaktır. Bu bağlamda kadınların uluslararası dayanışması ve mücadelesi görülmeli ve güçlendirilmelidir.

Biz Almanya Êzidî Kadın Meclisleri Çatı Örgütü olarak TAJÊ ile başından beri iletişim halindeyiz ve birçok farklı konuda işbirliği yapıyoruz. Biz de bu değerli kampanyaya katılarak onların istek ve projelerine destek veriyoruz.

 SMJÊ adına sizi, fotoğraflar, videolar, metinler, şarkılar, şiirler, mitingler ve daha birçok şey aracılığıyla, yaratıcı yollarla bu kampanyaya katılmaya davet ediyoruz.

 Siz sevgili kadınları da bu kampanyanın seslerinden biri olmaya, öz savunmanın sesi olmaya memnuniyetle davet ediyoruz. Bu temelde zengin yollarla katılacağınızı umuyoruz. Ayrıca aktif bir katılım için kadınları ve diğer kadın örgütlerini bu kampanyaya katılmaya teşvik etmenizi rica ediyoruz.

Kampanyaya destek olmak ve katılmak için; "Kadına Yönelik Şiddete Karşı Öz Savunmanın Sesi Olun" çalışmalarınızı lütfen; [email protected] e-posta adresine gönderiniz.”