SKB: Tutsak kadınların taleplerini sahiplenmek için açlık grevindeyiz

Sosyalist Kadınlar Birliği, Türkiye ve Kurdistan’da politik tutsak kadınların açlık grevini desteklemek için Avrupa’nın 4 ülkesinde 3 günlük açlık grevine gireceklerini duyurdu.

Avrupa Ezilen Göçmenler Konfederasyonu (AVEG-KON), Avrupa Sosyalist Kadınlar Birliği (SKB),  Young Struggle ve Tutsakların Sesi Platformu öncülüğünde Almanya Köln, Fransa Paris, İsviçre Basel ve İngiltere Londra'da 2-4 Şubat tarihleri arasında 3 günlük açlık grevi gerçekleştirilecek.

Avrupa Sosyalist Kadınlar Birliği (SKB), yaptığı yazılı açıklama ile, Türkiye ve Kurdistan hapishanelerinde genel açlık grevi eyleminde Kürt Kadın Hareketinden tutsak kadınların yanı sıra Evin hapishanesinde açlık grevi başlatan 61 tutsak kadının taleplerini sahiplendiklerini belirtti.

SKB’nin açıklaması şöyle:

“Türkiye ve Kurdistan hapishanelerinde Kürt Özgürlük Hareketi’nden politik tutsaklar tecrit ve işkence koşullarını protesto etmek için 70'li günlere yaklaşan açlık grevi yapıyorlar.

Açlık grevi, uzun yıllar ailesi ve avukatları ile görüştürülmeyen telefon ve her türlü haktan yararlanamayan, tamamen tecrit bırakılan başta Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan ve tüm politik tutsaklara dönük hapishanelerdeki tecridin ve baskıların ortadan kaldırılması talepli yapılıyor.

Türkiye ve Kurdistan hapishanelerinde genel açlık grevi eyleminde Kürt Kadın Hareketinden tutsak kadınlar da var. Onların taleplerini sahipleniyor, tecrit son bulsun, politik tutsaklara özgürlük diyoruz.

 Bu talepler etrafında, Avrupa Sosyalist Kadınlar Birliği olarak Avrupa’nın 4 ülkesinde, Almanya Köln, Fransa Paris, İsviçre Basel ve İngiltere Londra'da 2-3-4 Şubat günlerinde 3 günlük açlık grevi yapıyoruz. Sosyalist Kadınlar Birliği olarak Aveg-Kon, YS ve TSP ile ortak yapıyoruz.

Sadece Türkiye hapishanelerinde değil bugün İran'da faşist Molla rejiminin katlettiği Jîna Emînî’nin ardından Rojhilat'ta ayaklanmacılar tutuklandı ve İran hapishanelerinde idam ediliyor.

 Geçtiğimiz haftalarda İran’da Evin hapishanesinde 61 politik tutsak kadın açlık grevi başlattı.

 Yakın zamanda ise Meşhed hapishanesinde idamları protesto etmek için Kürt kadın aktivist Sakineh Parvaneh ve Yezd hapishanesinde tecrit altında olan Zeynep Celaliyan da Evin hapishanesindekilere destek amacıyla açlık grevi başlattı.

Sosyalist Kadınlar Birliği olarak Rojhilatlı kadınların açlık grevlerini desteklediğimizi duyurmak istiyoruz.

Türkiye ve Kürdistan’da, politik tutsaklar üzerindeki tecrit derhal kaldırılsın, politik tutsaklara özgürlük, diyoruz.”