Sara, Rojbîn, Ronahî Barcelona’da anıldı: İntikamlarını alacağız!

Birçok kadın örgütü Barcelona’da düzenledikleri yürüyüşle Sara, Rojbîn ve Ronahî’yi andı; şehit kadınların intikamını kadın devrimini geliştirerek, Kurdistan’ın ve bütün ezilen halkların özgürlüğünü sağlayarak alacakları sözünü verdi.

Sakine Cansız (Sara), Fidan Doğan (Rojbîn) ve Leyla Şaylemez (Ronahî), şehadetlerinin 10’uncu yılında Katalonya’nın başkenti Barcelona’da düzenlenen bir yürüyüşle anıldı.

Kent merkezindeki Passeig de Gracia caddesinde akşam saatlerinde düzenlenen yürüyüşe yaklaşık 300 kişi katıldı.

Avrupa Birliği Temsilcilik binası önüne varan kitle, burada Avrupa Birliği’nin Türk devleti ile işbirliğini kınadı. Daha sonra Türk Konsolosluğu’na gidildi. Burada “Katil Erdoğan” sloganı atan grup, “Jin jiyan azadî”, “Unutmayacağız, affetmeyeceğiz,” Cezasızlığa hayır”, “Sonuna kadar mücadele, “Ya serkeftin yan serkeftin” sloganları eşliğinde bir performans gösterisi yaptı.

Yürüyüş Plaça de Catalunya meydanında sona ererken, burada Azadî Jin grubu, 9 Barris Feminista ve Feministas Gracia örgütleri, Ca la dona kadın kurumu, CGT işçi sendikası, CUP partisi, Kolombiya yerli halklarından Cauca Ulusal Meclisi, Bolivya La Curva örgütü, Halklar Dayanışma Komitesi adlı Portekiz örgütü ve Avrupa Kürt Kadın Hareketi adına konuşmalar yapıldı.

Enternasyonal birlik ve dayanışma mesajlarının verildiği konuşmalarda, bütün şehit kadınların intikamının kadın devriminin geliştirilmesi, Kurdistan’ın ve bütün ezilen halkların özgürlüğünün sağlanmasıyla alınacağı vurgulandı.