Rusya'da Şehit Zilan anılıyor: Onun ruhuyla kazanacağız

Fedai eylemci Zeynep Kınacı (Zilan), Rusya'daki Kürtler tarafından anılıyor.

Kürdistan Özgürlük Mücadelesi'nin fedai eylemcilerinden Zeynep Kınacı (Zilan), 25. şehadet yıl dönümünde Rusya'da anılmaya devam ediyor.

Anma etkinlikleri Rusya’nın Saratov bölgesine bağlı Yerşov ilçesinde ve Tambov bölgesine bağlı Mîçûrînsk kentinde gerçekleştirildi.

Yerşov ilçesinin Yujnii köyünde bir araya gelen Kürt kadınları, Kınacı'nın fedai eyleminin Kürtler için yeniden cesaret kazanma ve mücadeleyi yeni boyuta taşıma anlamına geldiğini dile getirdi.

Yerşov Kürt Kadınları Meclisi adına konuşan Çile Osmanova, "Zilan arkadaşın anısına bağlı kalacağız ve Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın ve Kurdistan'ın özgürlüğüne kadar mücadeleyi yükselteceğiz" dedi.

Kınacı'nın Kürt düşmanlarının yüreğine korku saldığını ifade eden Osmanova, "Zilan çizgisini takip eden Kürt halkı kazanır" vurgusunda bulunarak, "Türk devletinin saldırılarına karşı gerillalar Zilan arkadaşın fedai ruhuyla karşılık veriyor" dedi.


TAMBOV
Kınacı, Tambov bölgesine bağlı Mîçûrînsk kentinde de bir toplantıyla anıldı. Toplantıda konuşan TJKN üyesi Fatma Arîn, "Zilan, Sema, Gulan ve Denizler'in şehadet ayı olan Haziran ayında Kürdistan devriminin tüm şehitlerini anıyor, anılarına bağlı kalacağımızı ifade ediyoruz" dedi.
Arîn, "Özgürlüğün sembolü olan Zilan arkadaş Kürt kadınların faşizme karşı mücadelesinin sembolüdür" dedi.