Roma’da 'Kadın Özgürlüğü ve Abdullah Öcalan' konferansı

Başkent Roma’da 'Kadın Özgürlüğü ve Abdullah Öcalan' konferansı düzenlenecek.

İtalya’nın başkenti Roma’da 10 Şubat’ta 'Yaşamı Dönüştürmenin Felsefesi: Jin Jiyan Azadî’ başlığıyla konferans düzenlenecek. TJK-E’nin organize ettiği konferansta Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın Kürt kadın hareketine sunduğu teorik ve pratik katkılar ele alınacak.

Hazırlık çalışmaları ağırlıklı olarak TJK-E tarafından yürütülüyor. Konferansın hazırlık çalışmalarına Rete Jin, Jineolojî İtalya ve Roma3 Üniversitesi’ndeki öğrenci kolektifi Marielle de dahil oluyor. No Una Dİ Meno hareketi üyelerinin de katkı sunduğu konferans Roma Tre Üniversitesi Giurisprudenza Fakültesi’nde yapılacak. Kürt kadın hareketi aktivistleri, akademisyen, gazeteci, hukukçu ve feministlerin katılacağı konferans, İl Manifesto, Rebuplica başta olmak üzere İtalyan basınında da geniş yer buldu.

Toplamda 3 oturum şeklinde organize edilen konferansın ‘Devletli uygarlığın kök hücresi olarak erkek egemenliğini analiz etmek’ başlıklı oturumuna Calabria Üniversitesi’nden -Laura Corradi, Roma Tre Üniversitesi’nden Federica Giardini ve Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın kadın özgürlüğü üzerine yaptığı analizlerini akademiye taşıyan Gea Piccardi ve Dilar Dirik yer alıyor.

‘Tecride karşı mücadelenin nedenleri ve baskıcı politikaların analizi’ başlıklı oturumda ise Gazeteci Maria Cuffaro, Avukat Michela Arricale, Asrın Hukuk Bürosu avukatlarından Raziye Öztürk, Abdullah Öcalan’a Özgürlük Komitesi ve Rete Jin üyesi Laura Quagliuolo konuşacak.

‘Kadın Devrimine Doğru Yürüyüş’ başlıklı oturumda ise ağırlıklı olarak Kürt kadınları konuşacak. Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın yöntem, analiz ve çabalarının yaşamın farklı alanlarına (politika, öz savunma, öz bilinç, ailenin değişimi vb.) nasıl yansıdığı, bu çabaların Kürt toplumunun, bireyin ve ailenin dönüşümüne sunduğu katkı anlatılacak.

TJK-E adına organizede yer alan Zilan Diyar, Kürt kadınlarının özgürlük mücadelesinde Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın rolüne dikkat çekerek, "Bu konferans Kürt kadın hareketinin bütünlüklü olarak anlaşılması için atılmış oldukça cesaretli ve ilgi çekici bir adım olacak dedi.