Reqa'da Önder Apo'nun özgürlüğü için kadın konferansı

Reqa’da Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın özgürlüğü için kadınların düzenlediği konferans başladı.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın fiziki özgürlüğü için kadınlar tarafından düzenlenen konferans, Reqa’daki Meclis Salonu'nda “Jin, jiyan, azadî  felsefesiyle Önder Apo'nun fiziki özgürlüğünü sağlayacağız" sloganıyla başladı.
Konferans, Kongra Star ve Zenubiya Kadın Topluluğu tarafından düzenleniyor. Toplantıya her iki kurumun üyeleri, Suriye Kadın Meclisi, Reqa’daki siyasi partilerin kadın ofisleri, Kuzey ve Doğu Suriye Demokratik Özerk Yönetimi temsilcileri, bölgesel kadın hareketleri ve örgütleri katıldı. Konferansa ayrıca bağımsız şahsiyetler, yazarlar, şairler ve kadın doktorlar ile Şam, Humus, Hama ve Lazkiye'den çok sayıda kişi katıldı. Başûrê Kurdistan ve Rojhilatê Kurdistan’dan Zoom üzerinden katılımlar olacak.

Konferansta Uluslararası Komplonun Sonuçları ve Siyasi Duruma Etkileri, Uluslararası Standartlara Rağmen Önder Abdullah Öcalan'a Karşı İşlenen Suçlar ve Önder Abdullah Öcalan'ın Fiziki Özgürlüğüne Yönelik Adımlar gibi konular ele alınacak.

'KAZANIMLARI KORUMAK İÇİN DİRENİŞİMİZ SÜRÜYOR'

Konferansta konuşan Reqa kantonu Eğitim ve Öğretim Komitesi Eşbaşkanı Zelîxe Ebdi, "Tarihi bir süreçten geçiyoruz. Kazanımların korunması için direnişimiz ve mücadelemiz sürüyor” dedi.

Türk devletinin DAİŞ’ten daha tehlikeli olduğu uyarısında bulunan Zelîxe Ebdi, "Türk devleti Ortadoğu'daki amacını ortaya koydu ve işgal ettiği bölgelerde katliamlar yaptı. Efrin, Serêkaniyê ve Girê Spî'deki katliamları birçok ülke tanıdı” şeklinde konuştu.

Zelîxe Ebdi, Türk devletinin amacına ulaşamayacağını belirterek, demokratik ulus projesinin işgal politikalarına cevap olduğunu söyledi.

Zelixe Ebdi, "Komployu yenmek için kadınların seslerini birleştirmesi ve Önder Abdullah Öcalan'ın fiziki özgürlüğü için birlikte mücadele etmesi gerekiyor" dedi.
Konferans, Hilala Zêrin Kadın Kültür Hareketi üyesi ve Şair Medya Silêman'ın konuşmasıyla devam ediyor.

 

YanıtlaYönlendir

Tepki ekle