Remziye Mihemed: Kadınlar faşist saldırılara boyun eğmeyecek

Türk devletinin Kuzey ve Doğu Suriye’ye dönük gerçekleştirdiği saldırıların özgürlük gerillasına karşı yenilgisinin ispatı olduğunu belirten Kongra Star Sözcüsü Remziye Mihemed, halkı gece gündüz demeden direnişe çağırdı.

İlk saldırının Kobanê’ye dönük olduğunu dikkat çeken Remziye Mihemed, “Kobanê’nin Miştenûr tepesinin hedef alınması, Arîn Mîrkan’ın iradesi ile DAİŞ’i çökerttiği ve kırılmaların başladığı şehirden intikam almak istediğinin göstergesidir. Til Rifet, Qereçox, Dirbesiyê’ye dönük saldırılar ise Kürdistan’da yenilgisini kanıtladı. Hem Kuzey ve Doğu Suriye halkına hem de Kürdistan Özgürlük Gerillası’na karşı iradesinin kırıldığını ve yenildiğini gösteriyor. Türk halkına ise ‘bakın daha gücüm var, halen her yerde savaşabilirim’, mesajı veriyor” dedi.

HALK FAŞİST SALDIRILARA BOYUN EĞMEYECEK

Türk devletinin erkek devlet şiddetine karşı kadınların Jin Jiyan Azadî şiarı ile sokaklara akın ettiği bir süreçte saldırmasının tesadüf olmadığına işaret eden Remziye Mihemed, “Her saldırıda öncü kadın hedef alındı. Fakat direniş kırılamadı, aksine bir haykırışa bin haykırış güç kattı. Kadınlar, faşist saldırılara boyun eğmedi ve eğmeyecek” vurgusunda bulundu.

Kürt, Arap, Çerkez, Türkmen, Ermeni halklarının yaşadığı hava sahasının Türk devletine kapatılması çağrılarının yıllardır yapılmasına rağmen uluslararası güçlerin sessizlikleriyle üç maymunu oynadığını belirten Remziye Mihemed, “Çağrılarımız şu ana kadar göz önünde bulundurulmadı. İrademiz varlığımızdır. Halkımızın artık, ‘biz insan hakları için buradayız’ sözlerine karnı toktur ve bugüne kadar öz gücüyle mücadele etti, direndi, bedel verdi” diyerek Türk devletin saldırılarına karşı halkın direniş alanlarında olacağını kaydetti.

ÇÜRÜYEN İKTİDARA KARŞI ÖZGÜRLÜĞÜN SESİ OLUNMALI

Remziye Mihemed, “Demokratik kurum ve kuruluşlar devletlerine karşı sessizliklerine son vermeli ve mücadeleye katılmalı. Çürüyen iktidar devletine karşı, halkların özgürlüğü için adım atmalı. Özgürlük kafesten kurtuldu ve bu saldırıların önüne geçebilmek için özgürlüğün sesine ses olunmalı. Demokratik ve özgürlükçü bir halkız ve mücadelemiz sonlanmayacak. Uluslararası devletlere birçok kez çağrıda bulunduk. Bugün onlara bir çağrımız yoktur çünkü özgürlük haykırışına hiçbir zaman cevap olamadılar. Bu nedenle demokrasi, eşitlik, adalet uğruna mücadele eden halkları, bölge halkının iradesine sahip çıkmaya çağırıyoruz.”

GECE GÜNDÜZ DEMEDEN DİRENİŞ

Halka boyun eğdirerek göçertmeyi amaçlayan Türk devletinin saldırılarına karşı alanlarda olacaklarını kaydeden Remziye Mihemed, saldırılara karşı direniş ve mücadelenin yükseltileceğini, her gün alanlarda olacaklarını ve devrimin kazanımlarını koruyacaklarını kaydetti.

YPJ, YPG ve QSD’nin yanında saf alarak, halkın direnişinin uluslararası devletlerin sessizliğine büyük cevap olacağını belirten Remziye Mihemed, herkesi alanlara çağırarak gece gündüz demeden direnişe davet etti.