‘Rêber Apo özgürlük arayışımızı güçlendiriyor’

Toplumun özgürlüğünü kadının özgürlüğünde gören Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın kendileri için en büyük esin kaynağı olduğunu belirten YJA Star gerillaları, “Gücümüzü, maneviyatımızı Önderliğimizden alıyoruz” diyor.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a ilişkin düşüncelerini dile getiren YJA Star gerillaları Delîla Botan ve Medya Kobanê, Rêber Apo’nun dünya halkları için mücadele ettiğine dikkat çekti.

“Önderlik denilince aklımıza insanlık değerleri geliyor” diyen YJA Star gerillası Delîla Botan, “Önderlik sadece Kürt halkı, Kurdistan halkları için değil tüm Ortadoğu halkları için bir çözüm noktası ortaya koyuyor. İnsanlık değerleriyle kendini yeniden var ediyor. Önderliği okuyunca özellikle onun ortaya koyduğu emek, doğallığı gerçekten dikkatimi çekiyor. Yaşamı bile tanımlarken kendi deneyimlerinden, yaşamdan çıkarttığı sonuçlardan değerlendiriyor ve tanımlıyor. Bu bizlerde özgürlük arayışını da güçlendiriyor. Tüm kirli zihniyetlerden, kapitalizmin yarattığı bireyci kişilikten kendini arındırıyorsun” diye konuştu.

Medya Kobanê ise şunları dile getirdi: “Toplumun özgürlüğünü kadının özgürlüğüne bağlayan bir Önderlik, bizim için en büyük esin kaynağıdır. Uzun yıllar halkı için kendini feda etmesi, kadını özgürlüğün zirvesine taşıması bizler için büyük sorumluluklar da doğuruyor. Toplum sana “sen işe yaramıyorsun” diyor ama Önderlik toplumun özgürlüğünü bizim özgürlüğümüze bağlıyor. Bu çok farklı bir his yaratıyor. Önder Apo’nun bizim için ve Kürt halkı için önemi sözle ifade edilemeyecek kadar büyüktür. Biz gücümüzü, moral ve maneviyatımızı Önderliğimizden alıyoruz.

Önderliğin fikrini tanımadan, onun felsefesine hakim olmadan, benimsemeden PKK içerisinde kalıp mücadele edemezsiniz. Çünkü en büyük esin kaynağı Önderliktir. Eğer Önderliğin yanında mücadele etmek istiyorsak o zaman onu anlayacağız. Önderliğin önümüze koyduğu paradigmada daha da derinleşeceğiz.”