Polisten Cumartesi Anneleri'ne saldırı-YENİLENDİ

Polis, kayıpları için buluşan Cumartesi Anneleri'ne saldırdı. Kitle sloganlarla karşılık verirken, saldırı sürüyor.

Polisten Cumartesi Anneleri'ne saldırı

İSTANBUL

Polis, kayıpları için buluşan Cumartesi Anneleri'ne saldırdı. Kitle sloganlarla karşılık verirken, saldırı sürüyor.

Cumartesi Anneleri, kayıplarının akıbetini sormak ve faillerin yargılanması talebiyle 704’üncü kez Galatasaray Meydanı’na yürümek istedi. Anneler, İnsan Hakları Derneği (İHD) İstanbul Şubesi önünde bir araya gelerek, ellerinde kayıp fotoğraflarıyla Galatasaray yürümeye çalıştı. Polis, aralarında Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Pervin Buldan’ın da bulunduğu gruba kalkanları saldırdı ve herkesi İHD binasına sokmaya çalıştı. 

Kitle ise polise sloganlarla karşılık verdi. Basın mensuplarını da alandan uzaklaştıran polisin saldırısı sürüyor. 

Polisin ablukası devam ederken, Cumartesi Anneleri İHD İstanbul Şubesi önünde açıklamalarını yaptı. Bu hafta 12 Eylül darbesi sonrası gözaltına kaybedilen Hüseyin Morsümbül'ün akıbeti soruldu.

'VAZGEÇMİYORUZ'

Açıklamayı yapan Cumartesi insanlarından İkbal Eren, şunları belirtti: "Galatasaray’a çıkışımızın 704. haftasındayız. Bugüne kadar yaşadıklarımız tarihe geçsin diye, bizden sonra gelecekler hakikati bilsin diye, bu acılar bir daha yaşanmasın diye gerçekleri anlattık, hakkımız olanı talep ettik, devletin yasal hükümlülüklerini yerine getirmesini istedik. Kayıplarımızı istiyoruz, adalet istiyoruz! 'Galatasaray bizim kayıplarımızla buluşma mekanımızdır, Galatasaray’dan vazgeçmiyoruz' dediğimiz için bu hafta da Galatasaray’dan kamuoyuna seslenmemiz polis şiddeti ile engelleniyor. Biz anayasal hakkımızı kullanamayalım diye Beyoğlu, polis ablukası altına alındı. Adalet talebimize karşı ağır silahlı polisler konuşlandırıldı."

Açıklamanın ardından Cumartesi Anneleri "İnsanlık onuru işkenceyi yenecek" sloganları ile İHD binasına geçti.

Polis ablukası ve Cumartesi Anneleri bekleyişi sürüyor.

.