Paris şehitleri Kobanê’de anıldı

Paris’te 9 Ocak 2013’te katledilen Sakine Cansız (Sara), Fidan Doğan (Rojbîn), Leyla Şaylemez (Ronahî), Kobanê’de anıldı.

Fırat Kantonu Şehit Aileleri Meclisi, 9 Ocak 2013’te Türk devletinin Paris’te katlettiği PKK kurucularından Sakine Cansız (Sara), Fîdan Doğan (Rojbîn), Leyla Şaylemez’i (Ronahî) Kobanê’de andı.

Paris Katliamı için hazırlanan açıklamayı Fırat Kantonu Şehit Aileleri Meclisi Üyesi Derya Mihemed okudu.

Paris Katliamı şehitlerini anan Derya Mihemed, “Katliamların ardındaki güç bilinmesine rağmen Paris'te yaşanan katliamlar bugüne kadar ortaya çıkarılmadı. Bu da Fransa'nın bu katliamlarda derin bağları olduğunu gösteriyor" dedi.

Fransa’nın aynı zamanda Avrupa'daki kadın hareketinin liderlerine yönelik saldırıların merkezi olduğunu belirten Derya Mihemed, “Fransa da doğrudan şüphe altında olan bir ülkedir. Katliamlara ışık tutarak, perde arkasındaki gerçek katilleri yargılayarak kendini aklayabilir” diye konuştu.

Derya Mihemed, “Adaletin sağlanması Kürt halkının, dostlarının, kamuoyunun ve özellikle Kürtlere yönelik katliam ve şiddete karşı çıkan herkesin ortak talebidir. Bilsinler ki, asla sessiz kalmayacağız” ifadelerini kullandı.

Açıklama ardından Genç Kadınlar Birliği tarafından film gösterimi yapıldı.