PAJK: Şevin Bingöl her alanda kadın özgürlüğünün öncülüğünü yaptı

PAJK: Şevin yoldaş, uzun mücadele yaşamı boyunca bulunduğu her alanda PKK ve PAJK militanlığını radikal bir mücadele ile geliştiren, yoldaşlarına örnek olan, kadın özgürlüğünün iddialı bir tarzda öncülüğünü yapan bir yoldaşımızdı.

PAJK Koordinasyonu, Erzurum Eyaleti’nde şehit düşen Hülya Kül (Şevin Bingöl) ve arkadaşlarına ilişkin yazılı açıklama yaptı. PAJK, “Kürdistan özgürlük mücadelemiz, özgürlük uğruna bedeller ödeyerek, fedakarlıklarla, kahramanlıklarla ve eşsiz mücadele örnekleri ile halkımıza hakettiği zaferi yaratma yolundadır. Bu mücadelenin binlerce eşsiz kahramanı özgür yaşamın yolunu döşeyen ve emekleri ile, kişilikleri ve güzellikleri ile yaşam felsefemizi, hakikatimizi, çizgimizi belirlemişlerdir” dedi.

KAHRAMANCA DİRENEREK ŞEHİT DÜŞTÜ

“Kadın özgürlük hareketimizin ve kadın ordulaşmamızın komutanlarından Şevin Bingöl arkadaşımız Erzurum eyaletinde faşist Türk devleti ve ordusuyla girdiği çatışmada kahramanca direnerek şehit düşmüştür” denilen açıklamada şunlar belirtildi: “Şevin yoldaş kadın özgürlüğün yaratılması, Kürt halkının özgürlüğü uğruna savaşan militanların başında geliyordu. Ömrünü bu mücadeleye adayan, askeri, ideolojik ve birçok mücadele alanında aktif yer alan bir yoldaşımızdı. Şevin yoldaşımız halkına, ülkesine ve kültürüne olan derin bağlılığı, özgürlük aşkı ve düşman karşısında keskin mücadelesi ile tarihimizin unutulmaz militanlık örnekleri arasında yerini almıştır.

BİR MİLİTAN OLARAK EN AKTİF KATILIMI SERGİLEDİ

Cesareti, kararlı duruşu, azmi ve iddiası ile başarının, militanlığın örnek temsillerinden biri olmuştur. Şevin yoldaş, uzun mücadele yaşamı boyunca bulunduğu her alanda PKK ve PAJK militanlığını radikal bir mücadele ile geliştiren, yoldaşlarına örnek olan, kadın özgürlüğünün iddialı bir tarzda öncülüğünü yapan bir yoldaşımızdı. En keskin mücadelenin gerektiği zamanlarda, olması gereken alanlarda yerini aldı, kararlı, öncü, savaşçı bir duruş sergiledi. Düşmanın saldırıları ve imha politikaları karşısında halkının savunmasında üstüne düşen görev ve sorumlulukları yerine getirdi. Yer aldığı her çalışmada bir militan olarak en aktif katılımı sergiledi, yeri geldiğinde en sıcak savaş alanlarında en önde katılan bir komutan oldu.

TÜRK DEVLET REJİMİNDEN HESAP SORULMAYA DEVAM EDİLECEKTİR

Kürdistan’da halkımızın varlığına, özgürlüğüne, gerillanın geliştirdiği özgür yaşam gerçeğine tahammül edemeyen düşman tüm varlığını gerillayı imha etmeye ve savaşı tırmandırarak halkımızın özgürlük mücadelesini yok etmeye adamıştır. Bu saldırılar karşısında gerilla direnmekte, kadınlar direnmekte, halkımız direnmektedir. Şahadetler mücadelemizi geliştirme ve onların yarım bıraktıklarını devralarak daha keskin ve kararlı mücadelenin gerekçesi olmaktadır. Faşizmden, soykırımcı katliamcı Türk devlet rejiminden hesap sorulmaktadır, sorulmaya devam edilecektir. Kürt halkının özgürlük mücadelesi, kadınların özgürlük mücadelesi ve yarattığımız kazanımlar öyle bir aşamaya ulaşmıştır ki zaferi müjdelemektedir.

Şevin yoldaş ve birlikte şehit düşen (Amargi Zilda, Bahoz Welat, Dıjwar Zagros) yoldaşlarımız şahsında tüm devrim şehitlerine özgürlük ve zafer sözümüzü yineliyor, anılarına özgür Kürdistan ve özgür kadın gerçeğini yaratma iddiamızı tekrarlıyoruz. Şevin yoldaş şahsında tüm devrim şehitlerini saygıyla anarken, halkımıza ve ailesine başsağlığı diliyoruz.”