Newaya Jin'in yeni sayısı: Devrime kıvılcım olan Leylalar!

Newaya Jin'in 167. sayısı "Güneşle sözleşen, devrime kıvılcım olan Leylalar" manşetiyle çıktı.

Aylık kadın gazetesi Newaya Jin'in, İmralı tecridine karşı kadınlar öncülüğünde devam eden açlık grevleri direnişine dikkat çeken Şubat Sayısı, "Güneşle sözleşen, devrime kıvılcım olan Leylalar" manşetiyle çıktı.

Şehit düşen Suna Kızılkaya’ya (Armanc Goşkar) ilişkin KJK'nin açıklamasını sürmanşetine taşıyan gazetenin 167. sayısı, siyaset, medya, ekonomi, seçim, ceza hukuku, mücadele gibi konuları içeriyor.

ULUSLARARASI KOMPLO

20. yılını dolduran 15 Şubat Komplosu'nu Kürdün soykırım günü olarak nitelendiren PAJK Koordinasyonu Üyesi Raperin Munzur, "Komployu boşa çıkarma mücadelesi aynı zamanda soykırımı boşa çıkarma, halkların barış içinde birlikte yaşama mücadelesidir" diyor.

'DİRENİŞE SES VERELİM'

Leyla Güven öncülüğünde başlatılan açlık grevi eylemlerini ise HDP Milletvekili Dilan Dirayet Taşdemir yorumladı. Bundan sonraki sahiplenmenin hayati önemde olduğunu hatırlatan Taşdemir, direnişe ses verme çağrısı yaptı.

Aynı konuyu Kürtçe sayfalarda yorumlayan Strasburg açlık grevi eylemcisi, Gazeteci Gulistan Çiya İke de 15 Şubat Komplosu'nun 20. yıl dönümünde büyük direniş hamlesi ile karşılandığını hatırlattı.

'BİR ASIR KADAR UZUN YOLCULUK...'

Bir diğer Strasbourg açlık grevi eylemcisi Dilek Öcalan ise 23 Aralık 2013'te görüşmek amacıyla gittiği İmralı ziyaretini yorumladı. İmralı'ya gidişi 'bir an kadar kısa, bir asır kadar uzun bir yolculuk' olarak tanımlayan Öcalan, "Önderlikle yürümek sürükleyen bir akıştı" diyor.

Türkiye'nin güncel siyasi iklimini Kürtçe sayfada yorumlayan HDP Amed Milletvekili Saliha Aydeniz, Kürt karşıtı faşist ittifaka dikkat çekiyor.

'KADINLAR NEREDE DAHA ÖZGÜR VE GÜVENDE?'

Çocukları ile birlikte cezaevinde bulunan ve kadın meselesine dikkat çeken Ceza Hukuku Doçenti Dr. Fatma Karakaş Doğan, 'kadınlar nerede daha özgür ve güvende' sorusunu yöneltiyor?

Gazetenin yazarlarından Rojda Yıldırım ise son dönemde gündemde olan Palu Ailesi meselesini analiz etti. Palu Ailesi şahsında yaşananları DAİŞ zihniyetine benzeten Yıldırım, Erdoğan hükümetini "büyük Palu ailesi" olarak tanımladı.

ERKEK AKLIYLA AÇILAN WOMAN TV

Dikkatleri havuz medyası yayıncılığına çeken gazeteci Nil Gün ise; ekranlardan kışkırtılan eril medyada cinsiyetçilik ve yine erkek aklı ile açılan Woman Tv'ye dair çarpıcı belirlemelerde bulundu.

Çarçel Engizek'in Rojava Ziraat Eş Sözcüsü Berivan Qamişlo ile toplumsal ekonomiye dair yaptığı röportaj, demokratik Kürt ulusal birliğine dair KNK kadın üyelerinin görüşleri ve Lilyan Çiya tarafından hazırlanan Rojavalı Necah Gulo'nun Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan ile anı haberi de 167. sayıda yer alıyor.