MLKP KKÖ, YJA Star şehitlerini andı

MLKP Komünist Kadın Örgütü, YJA Star komutan ve savaşçılarından Nujîn Amed, Berfîn Nûcan, Ronahî Tamara ve Avent Feda'yı anarak, "Zafer sözü veriyoruz" dedi.

MLKP Hüseyin Demircioğlu Akademisi Komutanlığı Komünist Kadın Örgütü (KKÖ) tarafından yapılan yazılı açıklamada, "Sömürgeci faşist kadın düşmanı Türk devletinin, Kürdistan halkına dayattığı çöktürme planı, Güney Kürdistan’ı işgal saldırıları, Kürdistan dağlarında gerillayı imhaya dayalı savaşı, şehitler pahasına büyük tarihi direnişlerle boşa çıkartılıyor. Ancak bu büyük bedeller gerektiriyor. Zafere giden yolun büyük bedellerle döşendiğini elbet biliyoruz" denildi.

'BİRLİKTE SAVAŞMANIN ONURUNU YAŞADIK'

Açıklamada şu ifadelere de yer verildi:

"En son 27-29 Nisan tarihleri arasında sömürgeci faşist Türk ordusunun, Amed eyaleti Gorsê alanında askeri saldırılarında YJA Star komutan ve savaşçılarından Nujîn Amed, Berfîn Nûcan, Ronahî Tamara ve Avent Feda yoldaşlarımızın ölümsüzleştiğini öğrendik.

Nûjîn Amed komutasında Berfîn, Ronahî ve Avent yoldaşlarımız, Amed dağlarındaki savaşımlarıyla, 'Savaştıkça özgürleşen, özgürleştikçe güzelleşen' Kürt kadının direniş tarihine eylemleriyle, kararlı duruşlarıyla yeni bir direniş halesi eklemişlerdir. Bu tarihi direnişte ölümsüzleşen yoldaşlarımız şahsında, YJA Starlı yoldaşlarımıza, ölümsüzlerimizin ailelerine ve sevdiklerine başsağlığı diliyoruz.

Kürdistan’ın özgürlüğü, Kürt kadının eşitlik, özgürlük mücadelesi ve savaşımına genç yaşta katılan, özgürleşme tarihini, değişimini savaşımın ateşi içinde yaratan Nûjîn Amed yoldaşımızla, faşist DAİŞ’in Şengal’de Êzidî halkımıza dayatılan soykırım saldırısına karşı birlikte savaşmanın onurunu yaşadık. Sömürgeci Türk devletinin desteğini arkalayan faşist DAİŞ sürülerine karşı cephe cephe, köy köy savaşırken kadın devrimimizin harcı olan kadın yoldaşlığını büyüttük.

'ZAFER SÖZÜ VERİYORUZ'

Biz MLKP/KKÖ gerillaları, savaşçıları, militanları olarak; Amed şehitlerinin, ataerkil sisteme karşı özgür kadını yaratma mücadelelerinden, sömürgeci, faşist AKP/MHP rejimine karşı savaşım cüretlerinden, cesaretlerinden ve kararlılıklarından, önderleşme ve komutanlaşma pratiklerinden öğrenerek güç alacağız. Amed şehitlerimiz şahsında işgalci, sömürgecilere karşı onur ve özgürlük savaşımında ölümsüzleşen tüm yoldaşlarımızı, büyük bir sevgi, minnet ve saygıyla anıyoruz. Amed şehitleri şahsında tüm ölümsüzlerimize bir kez daha zafer sözünü veriyoruz."