Minbicliler, Zelal Zagros için taziyede buluştu

Zenubiya Kadın Topluluğu, şehit Zelal Zagros için taziye düzenledi.

Zenubiya Kadın Topluluğu, şehit  Zelal Zagros (Firyal Silêman) için taziye düzenledi. Taziyeye Minbic kantonu halkı, kantonun Demokratik Sivil Yönetimi üyeleri, komite ve kurumları, kantonun sivil meclisleri, Zenubia Kadın Topluluğu, Şehit Aileleri Meclisi, partiler, aşiret büyükleri etkinliğe katıldı. Taziye Minbic Kanaat Önderleri Meclisi salonunda gerçekleşti.

Minbic kantonu Şehit Aileleri Meclisi Üyesi Huda El Ebdullah, şöyle dedi:
 “Şehitler halkların gururu ve geleceğin umududur. Ülkeyi ve özgürlüğü korumak için canlarını feda ettiler. İsimlerini tarihe yazdılar. Şehit Zelal, eşsiz bir yönetici, kahramanlık ve fedakârlık örneğiydi. Ömrünü ülkesini ve kadınlarını korumak uğruna harcadı ve sonunda 31 yıllık mücadelenin ardından bu şekilde şehit oldu."

'ÖNDER ABDULLAH ÖCALAN'IN YOLUNDA DEMOKRATİK TOPLUMU KURACAĞIZ

El Ebdullah, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın fikirleriyle demokratik bir toplum oluşturacaklarına dikkat çekti.

Minbic kantonu Yasama Meclisi Eşbaşkanı Siham Hemo, "Zelal sorumluluk duygusuna sahipti, sadık ve fedakârdı. Yorulmadan büyük çabalar gösterdi. 19 Temmuz devriminde kentte sivil meclislerin kurulmasında rol oynadı" şeklinde konuştu.

Siham Hemo, şöyle devam etti: "Zelal herkese yakındı, halk onu seviyordu çünkü halka karşı dürüsttü, bu yüzden hedef alındı. Türk devletinin ve tüm sisteminin hedefinin, kadın savaşçılar ve kurtarıcılar olduğunu çok iyi biliyoruz."
Siham Hemo, devrimin kazanımlarını koruyacaklarını, adalet ve eşitliğin hakim olduğu bir toplum inşa edeceklerini söyledi.