Melanchon: Leyla’nın direnişini selamlıyorum

Fransa Sol Parti’nin yeni yıldaki projesi ve hedeflerine ilişkin düzenlenen resepsiyonda Leyla Güven’in direnişine dikkat çeken Mélenchon, “Leyla’nın direnişini selamlıyorum. Tüm yüreğimizle sizinleyiz” mesajı verdi.

Fransa Sol Parti’nin yeni yılda siyasi projesi ve hedeflerine ilişkin düzenlenen resepsiyona Kürt Kadın Hareketi ve Fransa Demokratik Kürt Toplum Konseyi temsilcileri de katıldı.

France Insoumise Başkanı ve Fransa Sol Parti Milletvekili Jean-Luc Mélenchon da katıldı.

Resepsiyonda, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik uygulanan ağırlaştırılmış tecridi protesto etmek, Öcalan’ın sağlık, güvenlik ve özgürlüğü talebi ile 72 gündür açlık grevi yapan DTK Eş Başkanı ve HDP Hakkari Milletvekili Leyla Güven ile dayanışma mesajları verildi.

France Insoumise Başkanı ve Fransa Sol Parti Milletvekili Jean-Luc Mélenchon Güven’in direnişine dikkat çektiği mesajında, “Leyla’nın direnişini selamlıyorum. Tüm yüreğimizle sizlerleyiz, inanın bu harika mücadeleniz için sizlere teşekkür ediyoruz. Bizler de demokrasiyi, kadın eksenli mücadeleyi savunuyoruz, onun için sağ olun Leyla Güven” dedi.

Fransa Sol Parti adına ise eş sözcüler Danielle Simonnet ve Eric Corcrel söz aldı.

Şu anda Paris Belediyesi Başkanlığı da yapan Simonnet projelerine ilişkin yaptığı konuşma ardından açlık grevi direnişleri başta olmak üzere Kürt halkının mücadelesine ilişkin şunları söyledi: “Kürt halkının direnişini unutmamak gerekiyor. Kürtler mücadelede bizlere ilham kaynağıdır. DAİŞ’e karşı kahramanca savaşıyor. Kürtlerin özgürlük mücadelesi kadın mücadelesini esas alıyor. Biliyoruz ki, kadın özgür olmadan, hiçbir mücadele başarılı olmaz. Tüm baskıcı, gerici sistemlerin kadın mücadelesinden, direnişinden korktuğunu biliyoruz. Leyla Güven’in direnişini burada bir kez daha selamlıyoruz. Bu direnişe atfen, Kürt kadınları öncülüğündeki direnişte, şiirsel bir sloganı var: ‘Jin, Jiyan, Azadî’ ne güzel, ne anlamlı, ne kadar doğru bir söylem."

Daha sonra ise Kürt kadınları ve Sol partili kadınlar Leyla Güven posterleriyle "Leyla güven yalnız değildir” mesajını verdi.