Maxmur’da kadına devlet şiddetine karşı yürüyüş

“Devrimci Ruhla Her Türlü İşgale Karşı Mücadele Edeceğiz” sloganıyla Maxmur’da yürüyen kadınlar, demokratik, ekolojik, kadın özgürlükçü paradigma ile Ortadoğu’da şiddetin sonunu getireceklerini vurguladı.

Şehit Rustem Cûdî Mülteci Kampı’ndak(Maxmur), 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Mücadele Günü dolayısıyla “Devrimci Ruhla Her Türlü İşgale Karşı Mücadele Edeceğiz” sloganıyla yürüyüş gerçekleştirildi.

İştar Meclisi öncülüğünde Şehit Aileleri Derneği önünde bir araya gelen kadınlar, “Jin Jiyan Azadî’ ve ‘Devrimci Ruhla Her Türlü İşgale Karşı Mücadele Edeceğiz’ yazılı pankartlar açarak Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın resimlerini taşıdı.

Şehit Aryen Cûdî parkına kadar devam eden yürüyüşün ardından, Kürdistan özgürlük şehitleri için bir dakikalık saygı duruşu gerçekleştirildi. 

Burada bir konuşma yapan Nuran Sezgin, kadınların otoritelere karşı yürüttüğü mücadeleye dikkat çekerek şunları söyledi; “Kadınların mücadelesi bu süreçte en üst düzeye ulaşmıştır. 1960 yılında Dominik Cumhuriyeti’nde üç kız kardeşi katleden zihniyet 21. yüzyılda da devam ediyor. Önder Öcalan’ın fikirleriyle bu zihniyet Ortadoğu’da silinecektir. Üç kız kardeşin işgalcilere karşı direnişi, devrimci kadın mücadelesinin temeli olmuştur. Aynı şekilde Rojava’daki kadınların mücadelesi de tüm dünya kadınlarına örnek olmuştur.”

Eylem, “Jin Jiyan Azadî” adlı kısa tiyatro oyununun gösterimi sonrası bitirildi.