Leyla Xalid’dan Leyla Güven’e mektup

Filistin Halk Kurtuluş Cephesi Üyesi Leyla Xalid, tecride karşı 70 gündür süresiz-dönüşümsüz açlık grevinde olan Leyla Güven’e mektup gönderdi.

Filistin Halk Kurtuluş Cephesi (FHKC) Üyesi Leyla Xalid, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerindeki tecridin kaldırılması ve özgürlüğü talebiyle 70 gündür açlık grevi eylemini sürdüren Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Eşbaşkanı ve Halkların Demokratik Partisi (HDP) Hakkari Milletvekili Leyla Güven’e mektup gönderdi. 

Mektupta şu hususlara dikkat çekildi:

“Filistinli Leyla Xalid’dan Kürt Leyla Güven’e

Değerli arkadaşım Leyla Güven. Ey zalimlerin zindanlarındaki Leyla, sana binlerce sıcak selam.

Zindan, senin yanında olmamız, başta büyük devrimci Abdullah Öcalan olmak üzere siyasi tutsakların serbest bırakılması talebinin yerine getirmek amacıyla tüm dünya parlamentolarını harekete geçirmemiz için bize ulaşan sesine engel olamadı.

Türkiye ya da İsrail zindanlarındaki devrimcilerin açlık grevleri özgürlük, adalet, demokrasi isteyen halkın sesini kesmek isteyen egemen sistemleri kırmak için yapılıyor.

Kendi adıma ve Filistinli kadınlar adına, devrimcilere yönelik tüm saldırılara karşı sesimi sesine katacağımı söylüyorum.

Değerli arkadaşım Leyla,

Zindanların zulmünün devam etmeyeceğini söylüyoruz. Açlığa karşı mücadelen ve sabrın kazanacak.

Açlık grevin ne kadar zor olsa da onurlu bir mücadeledir. Halkın ve dünyadaki tüm özgürlükçüler, eylemine yanıt veriyor. Seni alnından öpüyorum, elini tutuyorum. Dünyadaki tüm kadınlar için örneksin. Özgürlük umuduyla…

Mücadele arkadaşın Leyla Xalid.”