Kongreya Star: Kadın devrimi için Efrîn'e sahip çıkalım!

Kongreya Star Efrîn, Türk devletinin saldırılarına karşı dünya kadınlarına '#WomenRiseUpForAfrin' kampanyasına destek çağrısı yaptı. Açıklamada, "Dünyadaki kız kardeşlerimize sesleniyoruz: Acil harekete geçelim" denildi.

Kongreya Star Efrîn, Türk devletinin Efrîn'e dönük işgalci saldırılarına ilişkin bugün açıklama yaparak, dünya kadınlarına seslendi.

'TOPRAKLARIMIZDA KADIN DEVRİMİ YAPACAĞIZ'

Açıklamada şunlar kaydedildi:

"Türk devleti milliyetçi, dinci, cinsiyetçi saldırıları ile kadın tarihini, kadın kültürünü ve kök damarlarını yok etmeye çalışıyor. Efrîn en eski yaşam yerleşkesi ve tarım-köy devriminin gerçekleştiği Verimli Hilal'in en önemli kentlerinden biridir. Kadın bu tarihi süreçte tarihi rolünü oynadı ve özgür birlik temelinde yeni bir yaşamı oluşturdu. Bu yüzden bu çağda var olan devrimi kadın devrimi olarak ilan ettiler. Efrîn de yerel halkın geleneklerinde Tanrıça İştar ortak yaşamın sembolü görülmüştür. M.Ö 3 bin yıla dayanan Ain Dera tapınağı gibi çok sayıda yer de İştar kültürünün etkileri korunmuştur. İştar tapınağı başta olmak üzere tarihi mekanlar üzerindeki bombalama ve yıkımlar ile Türk devleti faşist ve cinsiyetçi egemenliğini kadın ve halklar üzerinde de meşrulaştırmaya çalışıyor.

Her tepenin, her zeytin ağacının ardında onlarca yüzyıllık kahramanlık destanları var ki kadınlar mücadeleleriyle yazmışlardır. Biz Efrîn kadınları olarak birinci kadın devriminin mirasını koruma kararlılığını sürdüreceğimize dair sözümüzü yineliyoruz. Bizler irademizle, ısrar etme gücümüzle mücadelemizi ve direnişimizi sürdüreceğiz. Zulme, köleliğe ve işgale karşı mücadelemizi yükselteceğiz. Ve ikinci kadın devrimini topraklarımızda gerçekleştireceğiz.

Rojava devriminde kadınlar başından beri DAİŞ ve işgalci güçlere karşı önemli bir rol oynadı. Arin Mirkan, Avesta Xabur ve Barîn Kobanê şahsında kahramanlığın destanını yazdılar. Ve bütün dünya kadınları için özgür kadının sembolü oldu. Aynı zamanda demokratik özerklik sisteminin kurulmasında da büyük bir emeğin sahibi oldular. Yine özgün kurumlarını komün, meclis, akademi ve kooperatiflerde kurduk. Ve kadının öz savunma gücünü her alanda örgütledik. En büyük silahımızın kadın dayanışması olduğunu gördük. Bu temelde biz gücümüzü, birliğimizi ve irademizi geliştirdik. Bugün Efrîn'de binlerce kadın toprağını, yaşamını ve geleceğini savunmak için silahlandı.

'BÜTÜN DÜNYAYA YAYALIM!'

Faşizme, işgale, kadın katliamlarına karşı YPJ, Asayişa Jin (Kadın Asayişi) ve Parastina Jin (Kadın Savunması) ile dünya kadın direniş tarihine geçmiştir. Efrîn'de dünyanın gözü önünde uluslararası insan hakları kanunlarının yerle bir edilmesine karşı dünya kadınları olarak dayanışmayı güçlendirmek ve ortak mücadeleyi yükseltmek en büyük silahımız olacaktır. Tanrıça İştar'ın izinde savaş sistemini ve erkek iktidarını ortadan kaldıralım. Biz özgürlük isteyen bütün dünya kadınlarına sesleniyoruz: İnsanlık değerlerini korumak için, Efrîn için ayağa kalkın! Gelin hep birlikte dayanışma ve eylemlerimizi büyütelim, kadın devrimini bütün dünyaya yayalım!

Dünyadaki kız kardeşlerimize sesleniyoruz: Acil harekete geçelim. Dünyanın her yerinden kadınlar #WomenRiseUpForAfrin kampanyasına destek sunalım. Zengin yöntemlerle kadınların özgürlük ve barış isteklerini büyütelim.

Türk devleti savaşını durduruncaya kadar bu kampanyaya devam edeceğiz. Ve biz diyoruz ki: Türk devletinin Efrîn saldırılarına ve işgaline karşı direnişimizi yükseltelim. Kadın katliamlarına ve  soykırımına Hayır! Efrîn'de halkımızı, toprağımızı ve kültürümüzü savunmak için ayağa kalkın! Demokratik Özerklik sistemini ve Kuzey Suriye Federasyonu'nu savunmak için ayağa kalkın! Efrîn'i savunmak kadın devrimini savunmaktır!"