Kongra Star: Zelal Zagros’a saldırının arkasında MİT var

Kongra Star, Zelal Zagros’un (Firyal Xalid) şehit edilmesinin politik olduğunu belirtti, "Saldırıların arkasında Türk MİT'inin olduğu açıktır. Mücadeleyi büyütmeye çağırıyoruz" dedi.

Kongra Star Koordinasyonu, Zelal Zagros’un Kerkük’te şehit edilmesine ilişkin açıklama yaptı.

 Açıklamada, "Kongra Star Koordinasyon üyemiz Feryal Silêman Xalid (Zelal Zagros), kadın örgütleriyle tanışmak, toplantılar yapmak ve kadınların sorunlarına ortak çözüm geliştirmek amacıyla Kerkük'e gitti. Kerkük'te katledildi" denildi.

"Yoldaşımız Feryal'e yönelik saldırı, Süleymaniye'de Jineoloji Merkezi üyesi Nagehan Akarsel'e yönelik saldırıdan farklı değildir, Fransa'da Sakîne, Ronahî, Rojbin ve Evin Goyi'ye yönelik saldırılar da aynı bağlamda gerçekleşmiştir" vurgusunda bulunulan açıklamada, şöyle devam edildi:
"Tarih boyunca özgürlük isteyen kadınlarla mücadele eden faşist iktidar bilinci, böyle bir saldırı stratejisini sistemli bir şekilde geliştirmiş ve uygulamıştır. Daha önce de belirttiğimiz gibi bu saldırıların arkasında Türk MİT'inin olduğu açıktır. Amaç Kurdistan'da işgale karşı çıkan herkesi hedef alıp katletmektir. Karşılarında duran kadınları hedef almak bu kirli politikanın merkezinde yer alıyor.

'AHLAKİ-POLİTİK TOPLUMUN İNŞASINDA ÖNEMLİ ROL ÜSTLENDİ'

Feryal arkadaşımız 1975 yılında Amûdê’de doğdu. 1990'lı yıllarda Kürdistan Özgürlük Hareketi ile tanıştı ve 1993 yılında özgürlük hareketine katıldı. Bu tarihten itibaren birçok alanda başarıyla çalışmalar yürüttü. 31 yıllık bu mücadelesinde öncelikle Rojava, Ermenistan ve Şam'da sadece Kürt kadınları ve halkı için değil, tüm kadınlar ve ezilen halklar için çalıştı. Özellikle Suriye’nin birçok bölgesinde kadın örgütünün ve bölge halkının çalışma ve faaliyetlerini yorulmadan yürütmüş ve buralarda eşsiz bir çalışmaya imza atmıştır. Arap, Süryani, Kürt ve Êzidî kadınlar arasında demokratik ulus ve özyönetim kurmak için eşitlik ve özgürlük temelinde ahlaki ve politik bir toplumun inşası çok önemli bir rol üstlenmiştir."

'FAALİYETLERİMİZİ HIZLANDIRACAĞIZ'

Kongra Star, şunları da kaydetti:

"Feryal arkadaşımıza yönelik saldırı politiktir. Bu katliamlar soykırım politikasının bir sonucu olarak yaşanıyor. Bu saldırılar bize asla geri adım attırmayacağı gibi, bu saldırı aynı zamanda kadınların örgütlenmesinden, bilgilendirilmesinden duyulan korkuyu da göstermektedir. Mücadelemizi yükseltecek, onların amaç ve hedefleriyle bağımızı sürdüreceğiz. Kurdistan'daki kadın devrimiyle ilgili çalışmalarımızı ve faaliyetlerimizi hızlandıracağız ve hızla tüm dünyaya yayacağız.

Bu saldırı ve diğer saldırıların karanlıkta kalmaması için tüm kadınlarımızı, yurtsever halkımızı, işçileri, devrimci halkımızı ve dostlarımızı mücadeleye çağırıyoruz. Irak hükümetini failleri ve katilleri bulmaya, tutuklayıp hesap sormaya, sorumlu davranmaya çağırıyoruz. Bu saldırılar aydınlatılmazsa Irak hükümetinin de bu saldırılara ortak olduğu anlamına gelir."