Kongra Star: Zelal hayatını kadınların özgürlüğüne adadı

Kongra Star Meclisi, Kerkûk’ta Kürt kadın devrimci Feryal Silêman Xalid’a (Zelal Zagros) yönelik suikast saldırısını kınayarak, “Zelal, son nefesini verene kadar hayatını kadınların özgürlüğü için adadı” dedi.

Güney Kurdistan’ın Kerkûk kentinde 18 Ocak Perşembe günü devrimci öncü kadın Feryal Silêman Xalid, silahlı bir suikast sonucu katledildi.

Kongra Star Meclisi yaptığı yazılı açıklamada devrimci ve öncü kadınların katledilmesinin faşist zihniyetin bilinçli ve güçlü kadınlardan korktuğunun bir göstergesi olduğunu vurguladı.

Açıklamada “Dün devrimci öncü kadın Nagihan Akarsel (Zîlan Konya) bugün de devrimci kadın Feryal Silêman Xalid (Zelal Zagros) katledildi. Sözümüz onların intikamı olacak” denildi.

“Bu nedenle her kadın devrimci Kürt kadınına sahip çıkmalı. Özgürlük arayışındaki her kadın, kadını katleden zihniyete karşı ayaklanmalı ve sesini yükseltmeli” diyen Kongra Star, şöyle devam etti: “Çünkü Zelal arkadaş, özgürlük mücadelesinde sadece Kürt kadını için değil tüm kadınlar için mücadele etti. Özellikle de Kuzey ve Doğu Suriye Kadın Devrimi’nde büyük bir emek sarf etti. Arap kadınları ve Mezopotamya topraklarında yaşayan diğer tüm kadınların bilinçlenmesine büyük önem verdi.

Aynı zamanda Başûrê Kurdistan’da da büyük bir mücadele yürüttü. Zelal, kadınları katleden zihniyetin gerçeğini ortaya çıkarmak için yaşamının her alanında mücadele etti ve en son olarak diğer tüm kadın hareketleriyle temasa geçmek için Başûrê Kurdistan'da harekete geçti. Zelal, daima kadınların örgütlenmesini ve birliklerinin güçlenmesini savunurdu.

Mücadelesini tereddütsüz bir şekilde sürdüren Zelal, son nefesini verene kadar hayatını kadınların özgürlüğü için adadı. Bu nedenle olayın gün yüzüne çıkması ve katillerin bulunması için tüm kadınları ayaklanmaya ve özgürlük mücadelesine sahip çıkmaya çağırıyoruz. Aynı zamanda Irak hükümetini de olaya müdahale etmesini ve gerçekleri gün yüzüne çıkarmasını söylüyoruz. Aksi halde bilinen katillerin yakalanmaması, Irak ve bölge hükümetinin Feryal Silêman Xalid’in (Zelal Zagros) katledilmesinde ortak olduğu anlamına gelir.”