Kongra Star: Özgür yaşam fırsatı artık daha fazla

Kongra Star, "Özgür bir yaşam inşa etme fırsatı her zamankinden daha fazla” diyerek, "21. yüzyılı kadınlar ve insanlar için bir özgürlük çağına çevireceğiz" dedi.

Kongra Star Koordinasyonu, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele ve Dayanışma Günü vesilesiyle yazılı bir açıklama yaptı.

İRAN-ROJHİLAT DİRENİŞİ SELAMLANDI

Açıklamada şunlar belirtildi:

“25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele ve Dayanışma Günü vesilesiyle, öncelikle evlerde, sokaklarda, zindanlarda ve mevzilerde özgürlük mücadelesi veren tüm kadın savaşçıları ve devrimcileri selamlıyoruz. 2 ayı aşkın süredir ‘Jin, jiyan azadi’ sloganıyla direnen Rojhilatê Kurdistan, Belûcistan ve İran’daki tüm kadınları en içten dileklerimizle selamlıyoruz. Kürdistan, Afganistan, Meksika ve Hindistan’da erkek-devlet şiddeti sonucu hayatını kaybeden tüm kadınları anıyoruz. Kongra Star olarak ‘Erkek ve devlet şiddetine karşı; Jin, jiyan, azadî’ sloganıyla özgürlük mücadelesini yükseltiyor ve tüm kadınları bu mücadelede yer almaya, örgütlenmeye çağırıyoruz.

'DEVRİMİN ÖNCÜ GÜCÜ KADINLAR HEDEFTE'

Devrim bir günle sınırlı değildir. Devrim, eşsiz bir mücadele süreci demektir. Rojava ile Kuzey ve Doğu Suriye’deki kadın devrimi bu bağlamda tamamlanmış değil, devam ediyor. Devrimimiz her gün farklı saldırılarla karşı karşıya. Her şeyden önce faşist devlet ve kadın düşmanı Türk devleti, devrimimizi ortadan kaldırmak amacıyla geniş çaplı bir savaş düzeyinde soykırım saldırıları yürütmektedir. İşgal altındaki bölgelerde kadınları katlediyor. Soykırım saldırılarında ise özellikle öncü kadınları hedef alıyor. Kadınların devrimdeki öncü rolünün bilincinde olduğu için örgütlü kadınların önder gücünü tasfiye ederek halkımızın özgürlük iradesini yok etmeye çalışıyor.

Rojavayê Kurdistan ile Kuzey ve Doğu Suriye’den Ortadoğu ve tüm dünyaya kadar ikinci kadın devrimini gerçekleştireceğiz. Kadınların öncülüğünde, örgütlenmesini ve öz savunmayı güçlendirerek 21. Yüzyılı kadınlar ve insanlar için bir özgürlük çağına çevireceğiz. İddiamız büyük, umudumuz güçlü, inancımız güneş kadar parlak.”