Kongra Star: 18. yılda daha güçlü iddiamız olacak

Kongra Star, "Kuruluşumuzun 18. yılında daha güçlü bir iddia ve öz savunma bilinciyle tüm kadınları şiddetten kurtarmayı ve demokrasiye dayalı toplum inşa etmeyi hedefleyen projemize devam edeceğiz" dedi.

Kongra Star Koordinasyonu, kuruluşunun 18. yıl dönümü vesilesiyle yazılı bir açıklama yayımladı. Kongra Star, Ortadoğu'da şiddetin tırmandığı bir dönemde kadın örgütü olarak çalışmalarını her alanda kadınları örgütleyerek yürüttüklerine dikkat çekerek, "Özbilincin, özgürlüğün ve öz savunmanın inşasında her yolu ve yöntemi kullanarak büyük bir başarıya imza attık. Ayrıca, yönetenlerin her türlü politikasına karşı tavrımızı gösterdik” dedi.

'TÜM KADINLARIN KURTULUŞUNU HEDEFLİYORUZ'

Açıklamanın devamında şunlar belirtildi:

"Bu duruş, Rojhilat’ın ve tüm İran'ın isyanında Jina Emini şahsında ve kadınların öncülüğünde buna olanak sağlayan ‘Jin, jiyan, azadî’ sloganıyla 2022 kadın duruşuyla ortaya çıktı. Bugüne kadar sürecek bir isyan ve zamanla, kesintisiz bir kadın özgürlük yürüyüşüne dönüşecektir.

2022 yılında Kuzey ve Doğu Suriye bölgeleri ve halkları devasa saldırılara karşı eşsiz bir direniş gösterdi. Kuşkusuz bu saldırılar sonucunda çok büyük bedeller ödenmiştir. Kadınların meşru direnişinin kahramanları ve sembolleri şahsında şehit Zeyeb Saroxan, Diya Hogir, Jiyan Tolhildan, Roj Xabur, Barin, Zilan, Berivan, Nagihan, Delal, Sosin, Nujiyan, Mizgin Rojhilat, Halkların Gürzü şehitleri, önde gelen devrimciler katledildi. Paris'te katledilen Sakîne Cansız, Fîdan Doğan, Leyla Şaylemez ve Evin Goyi, tüm şehitlerimizi minnetle anıyoruz.
Tüm dünya kadınlarının direnişi, ulus-devlet bilincinin uyuşmazlıklarına dayanmaktadır ve bu temelde kadınlarımızın mücadelesi kesintisiz devam etmektedir. Bizlerden zorla alınan doğal haklarımızı alana kadar mücadelemiz devam edecek.

Kongra Star olarak kuruluşumuzun 18. yılında daha güçlü bir tavır, daha güçlü bir iddia ve öz savunma bilinciyle tüm kadınları baskı ve şiddetten kurtarmayı ve demokrasiye dayalı bir toplum inşa etmeyi hedefleyen projemize devam edeceğiz. Bu direniş ancak tüm dünya kadınlarının birleşmesi ve mücadele çıtasının yükseltilmesi ile mümkündür. Yine efsanevi bir formül haline gelen Jin, jiyan, azadî felsefesinin hayattaki tüm sorunlara çözüm getireceğini söylüyoruz. Bu vesileyle kuruluşumuzun 18. yılını kutluyoruz.”