KON-MED: 8 Mart'ta alanlarda özgürlük mücadelesini büyütelim

8 Mart'ı selamlayan KON-MED, "8 Mart'ta alanlarda olmaya ve özgürlük mücadelesini yükseltmeye çağırıyoruz" dedi.

Almanya'daki Kurdistanlı Topluluklar Konfederasyonu (KON-MED), 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü vesilesiyle yazılı açıklama yaptı.

Kadın şehitlerin anıldığı açıklamada, "Kadınlar özgürlük mücadelesinin en önünde saf tutmuş, sadece kadın özgürlük mücadelesinin değil, özgürlük mücadelesinin başat aktörleri olmuşlardır. Bugün en ön cephelerde halklarını savunan kadınlar, zindan direnişlerini nöbet eylemleri ile destekleyen kadınlar, sokaklarda işgale, sömürgeciliğe ve tecrit politikalarına karşı en büyük mücadeleyi veren kadınlardır" denildi.

"Bu mücadele aynı zamanda kapitalist dünya sisteminin neden olduğu savaş, soykırım, ekolojik talan, tecavüz ve kadın katliamlarına karşı verilen bir mücadeledir" vurgusunda bulunulan açıklamada, "Bütün halklara, toplumlara, inançlara ve cinsiyetlere acı  dışında birşey getirmeyen bu kapitalist ve faşist sistemi ancak örgütlü kadın mücadelesi değiştirebilir" diye kaydedildi.

'KADIN MÜCADELESİ ÖNDER APO'NUN PARADİGMASIYLA BÜYÜYOR'

KON-MED, şunları da belirtti:

"Biliyoruz ki kadın özgürlük mücadelesi Önder Apo'nun kadın özgürlükçü paradigması ile her geçen gün daha da güçlenmekte. Bu nedenle kadın özgürlüğünün sağlanmasının başat koşullarından biri de Önder Apo üzerindeki tecridin kırılması ve fiziki özgürlüğünün sağlanmasıdır. Bu nedenle tecride karşı verilen mücadele aynı zamanda kadın özgürlüğü için verilen bir mücadeledir. 8 Mart'a doğru giderken Rêber APO’ya Özgürlük, Kürt Sorununa Çözüm Hamlesi'nde yerimizi alarak bu mücadeleyi daha da büyütüp İmralı tecrit sistemini yıkmalıyız.  

Aynı zamanda faşist Erdoğan iktidarının tecrit, inkâr ve imha politikalarına ve yerel işbirlikçilerine  karşı mücadelemizi büyütmeliyiz. Demokratik ulusu her yerde inşa ederek özgür eş yaşamları inşa etmeliyiz ve ataerkil iktidarları mücadelemiz ile yıkmalıyız. 8  Mart'ta alanlarda olmaya ve özgürlük mücadelesini yükseltmeye çağırıyoruz."