Komploya verilecek en büyük cevap mücadeleyi büyütmektir

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik 15 Şubat Komplosunu kınayan YJA Star gerillaları, “Komploya verilecek en büyük cevap mücadeleyi her alanda daha da büyütmektir” değerlendirmesinde bulundu.

YJA-Star gerillaları, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik 15 Şubat Uluslararası Komplonun 25. yıldönümü dolayısıyla ANF’ye konuştu.


YJA Star Gerillası Dîren Sema: Türk devleti Önder Apo’nun fikirlerinden ne kadar korktuğunu tecridi derinleştirerek gösteriyor. Önderliği ne kadar esaret altında tutarlarsa tutsunlar, Önderliğin uluslararası güçlere karşı mücadelesinin asla zayıflamayacağını biliyorlar. Uluslararası güçler Önderliği tutuklayarak fikirlerinin yayılmasını engellemek istedi. Ancak komploya rağmen sonuç alamadılar. Önderlik verdiği mücadeleyle komployu boşa çıkarttı ve bugün tüm dünyanın mücadele alanlarında Önderliğin fiziki özgürlüğü için kampanya yürütülüyor.

Önderliğimizin özgür olduğunu herkes bilsin, komploya verilecek en büyük cevap mücadeleyi her alanda daha da büyütmek. İşgalci devletler ne kadar saldırırlarsa saldırsınlar kazanamazlar. Çünkü herkes Türk devletinin Özgürlük Hareketi ve Önderliği karşısında ne kadar güçsüz olduğunu görüyor. Bu nedenle Önderlik ideolojisinin önüne hiçbir şey geçemez, çünkü bu ideoloji tüm insanlığa yayılmıştır. Önder Apo felsefesiyle insanlık karanlıktan aydınlığa doğru ilerliyor, bunun için diyoruz ki, Önderliğimiz bizim için güneş gibidir, yolumuzu aydınlatır, bize doğru yolu gösterir. O yüzden kimse Güneşimizi Karartamaz. Bu duruşumuzla, savaş tünellerinin direnişiyle Önder Apo'nun fiziki özgürlüğünü sağlayacağız ve mücadeleyi kazanacağız.


YJA Star Gerillası Sema Brûsk: Önder Apo şahsında Kürt halkını yok etmek istediler. Ama Önderlik bu tehlikenin ortasında mücadelesini daha da büyüttü. Türk devleti saldırılarıyla gerilla mücadelesini zayıflatacağını ve etkisiz hale getireceğini sanıyor ama mücadele edenlerin, onur savaşı verenlerin özgürlük savaşçıları olduğunu unutmuş durumda. Medya Savunma Alanları’na yönelik saldırılarda kullanılan yasak silahlar Uluslararası Komplodan bağımsız değil. Ama kazanan her zaman özgürlük çizgisidir. Türk devleti yasaklı silahlar ve kimyasal silahlar kullanarak gerilla gücünü yok edebileceğini varsayıyordu. Ama heval Viyan, Sara, Ruken, Erdal ve Rojhat'ın izinde mücadele eden özgürlük savaşçılarının iradesini hiçbir silah ve güç etkilemeyecektir. Önder Apo'nun felsefesinden aldığımız güçle mücadele edeceğiz ve Kurdistan'ı özgürleştireceğiz.


YJA Star Gerillası Xwînda Kobanê: Bugün mücadele edebiliyorsak, Önder Apo'nun emekleri sayesindedir. Önderliğin fikirleri tüm dünyaya yayılmış durumda. Ortadoğu halkı artık Önderliğin fikirlerini esas alarak, özgür ve eşit bir yaşam sürdürebileceklerinin bilincindedir. Bu yüzden komplo gerçekleştirildiği sırada halk ve gerillalar tüm gücüyle alanda amansız bir mücadele içindeydi. Özellikle Rêber Apo'nun etrafında ateşten bir çember olan yoldaşlarımız felsefesinin ışığını yaydı. Duruşu ve eylemiyle etkili tepki veren komutanlarımızdan biri de 2 Şubat 2006 yılında gerçekleştirdiği eylemiyle Kürt halkının mücadelesine damgasını vuran Viyan Soran yoldaştır. Bugün YJA Star savaşçıları olarak bizler de Viyan yoldaşımızın yarattığı çizgide mücadele ediyoruz.


YJA Star Gerillası Helbest Rojava: Hegemonik devletlerin Önderliğimize karşı geliştirdiği komployu kınıyoruz. Önder Apo fiziki olarak esir alınsa da fikirleriyle özgürdür. Önder Apo'nun düşünceleri sadece Kurdistan'da değil, dünyanın her yerine yayıldı. Bugün bile Önder Apo'nun fikrinin dünyanın her tarafına yayıldığını görüyoruz. Önder Apo, İmralı Cezaevi'ni okul gibi yaptı. Düşüncelerini ve felsefesini derinleştirdi. Önder Apo, düşüncelerini, felsefesini yaymak görev ve sorumluluğumuzdur. Buna daha fazla sahip çıkmak halkın sorumluluğundadır. Kürt halkının özgürlüğü, tüm ezilen halkların özgürlüğü Önder Apo'nun fiziki özgürlüğüyle bağlantılıdır.