Köln’de Armanc Goşkar anıldı

PKK Merkez Komite Üyesi, HPG ve YJA STAR Komuta Konseyi Üyesi Armanc Goşkar Köln'de anıldı.

Köln Viyan Kadın Meclisi’nin organize ettiği anma Demokratik Kürt Toplum Merkezi’nde yapıldı. Kürdistan ve dünya devrim şehitleri anısına bir dakikalık saygı duruşu ile başlayan anmada KOMAW Eş Başkanı ve iki Şehit annesi Şenge Kahraman, Şehit Armanc Goşkar’ı anlattığı bir konuşma yaptı.

“Armanc hevalin şahsında bütün şehitlerimizi anıyorum” diyen Kahraman şöyle konuştu: “Her arkadaşın şehadeti gibi bizim için çok ağır bir şehadet. Heval Armanc diğer arkadaşlar gibi kahraman bir arkadaştı. Kendisini yakından tanıma şansım oldu. Kararlı, başı dik, ideolojik, önderliği kavrayan bir arkadaştı. Kararlı adımlarla giderdi. Hem çalışır hem de çalıştırırdı. Gerektiğinde komutan, gerektiğinde şerwan, gerektiğinde de çalışan olurdu.. Ne gerekirse onu yapardı. Güler yüzlü, mütevazi , kendisi ile barışık ve her şeyi paylaşırdı.”

Ardından da mücadele arkadaşı Bircan Yıldız’ın Goşkar için yazdığı yazı Kezban Mardin tarafından okundu.

Avrupa Kürt Kadın Hareketi (TJK-E) adına konuşma yapıldı.

HDP Siirt eski Milletvekili Besime Konca da anmada bir konuşma yaptı. Konca, “Hepimiz Kürt kadınları, erkekleri ve gençleri olarak çok şey yapabiliriz. Armanc arkadaş cezaevinde, dağda, üniversitede, Avrupa’da her yerde emek vermiş. Ona layık olmamız lazım. Şehitlere karşı borcumuz var. Şehitlere karşı kendi yaşamlarımızı gözden geçirip kendimizi mücadeleye katalım” dedi.

Anma etkinliğinde şehitler ve direniş üzerine bir müzik dinletisi sunan Ozan Sosin ise şunları belirtti: “En zor şey şehitleri anlatmaktır. Şehitlerimiz olmasaydı bugün Kürtlükten, Kürt dilinden ve kültüründen bahsedemezdik. Her şeyimizi kaybetmiş olacaktık. Özgürlük mücadelesi ve insanlık şehitleri sayesinde bugün Kürdüm Kürdüz diyoruz. Armanc şahsında Saraları, Azeleri, Delalleri , Beritanları, Ozan Mizginleri ve Ozan Sefkanları, Serhatları anıyorum.”

Şiirlerin okunduğu anmada Armanc Goşkarı anlatan bir sinevizyon gösterildi ve onu yakından tanıyan arkadaşlarının ona dair anılarını paylaşmaları ile etkinlik sona erdi.