KJK: Leylaların direnişini yarınlara taşımak soykırımcılara verilecek en doğru cevaptır!

KJK Koordinasyonu: Kurdistan’da Leylaların direniş geleneğini sürdürmek ve onların aşkla taşıdıkları bu meşaleyi devralıp, yarınlara taşımak soykırımcı rejimlere verilecek en doğru cevap olacaktır

KJK Koordinasyonu açıklamasında şunlar belirtildi:

“Kurdistan özgürlük mücadelemizde şehitler gerçeğimiz mücadelemizi zafere taşımanın gerçeği halini almıştır. Verilen büyük bedeller, kadın devriminin ve Kurdistan devriminin yolunu açmış, deyim yerindeyse devrimin yoluna dikilen dikenli çalıları elleri kanayarak temizleyenler olmuşlardır.

Ocak ayında faşist AKP-MHP soykırımcı güçlerinin Besta alanında başlattığı operasyonda şehit düşen HPG-YJA Star Askeri Konsey Üyesi, PAJK ve PKK Meclis Üyesi Leyla Sorxwîn arkadaş da 31 yıllık mücadelesiyle devrimin yolunu aydınlatan, devrime can verenlerden oldu. Leyla Sorxwin arkadaş bir savaşçı olarak Botan’da başladığı mücadelesini yine Botan’da öncü bir komutan olarak sonsuzluğa taşıdı. Tam bir Botan aşığı olarak hangi alana giderse gitsin yine Botan’a döndü. Azimelere, Sorxwînlere, Nudalara, Delallere, Azêlere yoldaşlık yapmış, onların direniş meşalelerini Botan’da daimi kılmak için 3. kez yüzünü yine Botan’a döndürmüştür. 30 yıl boyunca katıldığı ilk andaki moralinden, heyecanından, inancından, iddiasından hiçbir şey eksiltmeden, aksine her dakika daha da büyüterek Kurdistan dağlarını karış karış yürüdü. Rêber APO’nun deyimiyle ¨savaştıkça güzelleşen, güzelleştikçe de sevilen kadınların¨ temsilcilerinden oldu. 24 saat Rêber APO ile yaşamayı kendisine esas alıp, Rêber APO’nun ideolojisiyle kendini yeniden yarattı. Rêber APO’nun fikri bizim olmayanın eylemi de bizim olamaz gerçeğinden yola çıkarak, yaşamda kazanmadan savaşta kazanamayacağını biliyordu, bu yüzden de savaşın olduğu kadar yaşamın da komutanı oldu. Özgürlüğe susamış olarak bu susuzluğunu gidermek için yüzünü hep Rêber APO’ya döndü. Leyla arkadaş 31 yıl boyunca hiçbir zaman ¨bu kadar yeter¨ demeden, hep en güzeli arayan bir hakikat savaşçısı oldu, bu yüzden de heybesi hep güzelliklerle doluydu.  

   Bizlerde Leyla Sorxwîn arkadaşın mücadele yoldaşları olarak, Ş. Leyla şahsında tüm devrim şehitlerini saygı ve minnetle anıyor, hayallerini gerçekleştirme ve mücadelemizi zaferle taçlandırma sözümüzü yeniliyoruz.

   Başta değerli ailesine, yurtsever Amed halkına, tüm Kurdistan halkına ve devrimci demokrat çevrelere başsağlığı diliyor, Kurdistan’da Leylaların direniş geleneğini sürdürmek ve onların aşkla taşıdıkları bu meşaleyi devralıp, yarınlara taşımak soykırımcı rejimlere verilecek en doğru cevap olacaktır diyoruz. Ve yine başta kadınlar olmak üzere, tüm gençleri Leyla Sorxwîn arkadaşın mücadelesini daha da büyüterek düşmana ve ihanetçilere en anlamlı cevabı vermeye çağırıyoruz.”