KJK: Anaların mücadelesini büyütme zamanı

Cumartesi Annelerinin 700. hafta etkinliğine faşist AKP polisinin saldırısını kınayan KJK, “tüm barış isteyen anaların örgütlü mücadelesini büyütme zamanıdır” dedi.

KJK Cumartesi Annelerine yönelik saldırıya ilişkin yazılı açıklamayla tepki gösterdi. KJK,  “Cumartesi Annelerinin düzenlemek istediği 700'üncü hafta etkinliğine kaymakamlık tarafından getirilen engele karşı Cumartesi Anneleri bir kez daha alanları terk etmeyerek, büyük bir umut ve arayışıyla, sabırla 23 yıldır alanlarda olarak örgütlü bir mücadeleye dönüşmüştür. Analar bu duruşlarıyla hakikatin peşini bırakmayacağını herkese göstermiştir. Büyük bir cesaretle evlatlarını arama mücadelesindeki ısrarına AKP’nin tahammülsüzleşen, tek adam rejimi ve faşizan iktidarı erkek egemenlikçi, devletçi, cinsiyetçi politikalarıyla toplumun nasıl yönetilmek istediğini ortaya koymuştur” dedi.

FAŞİST AKP’NİN GERÇEK YÜZÜ

“AKP gerçeği analara saldırarak aslında savaşla iktidarını ayakta tutmanın karşılığını vermiştir” denilen KJK açıklamasında, “Bu saldırı konseptiyle tekçiliğin erkek egemen sistemi bir toplum kırım, kadın, çocuk, tarih bilinci, doğa katliamcısı ve kadın katliamcısı olduğunu ortaya koymuştur. Son 3 yıldır, topluma yeni katliam fetvaları vererek topyekûn, imha savaşını tüm halklara karşı olduğunu bu eyleme müdahalesiyle göstermiştir. Farklı bir sese tahammülü olmayan AKP, erkek ideolojisi olan faşizmin en karanlık yüzünü topluma dayatarak kurumsallaştırmadaki ısrarını göstermiştir.

95’ten bu yana sürdürülen, Cumartesi Annelerinin eylemine ve kitleye AKP polisleri büyük bir şiddetle karşılık vermiştir. 50’yi aşkın kişinin gözaltına alındığı  özellikle de yaşı 82‘yi bulan annelerin de alınmasını nasıl ifade etmek gerekir! Bu saldırı AKP iktidarının en çirkin, talancı, hırsız, meşru olmayan, savaş çığırtkanlığıyla gerçek yüzünü bir kez daha göstermiştir. Kadın düşmanı, halklar düşmanı olan AKP’nin çete devleti ne kadar yalancı, barış karşıtı olduğunu analara saldırarak, savaş konseptindeki ısrarını dünyaya bir kez duyurmuştur. Faşist devletin tetikçilerinden olan S. Soylu, hakikatin peşinde olan Cumartesi Annelerine saldırı emrinin kararını vererek, çete başı olduğunu kayıplardaki suç ortaklığını bir kez daha aleni şekilde beyan etmiştir. Çünkü bu hakikatin açığa çıkmasını istemeyen soylunun tetikçiliğini ortaya koymaktadır.

Kayıpların akıbetini sormak ve faillerin yargılanması talebiyle her hafta Galatasaray Meydanı'nda toplanan Cumartesi Anneleri, 700'üncü hafta etkinliğini düzenlemek istemine son derece çirkin, mafyavari, savaşla, şiddetle karşılık verilmiştir. Hiçbir insanlığa sığmayan bu çirkin saldırıyı kınıyoruz” ifadelerine yer verildi.

FAŞİZM KADINLARIN ÖRGÜTLÜ MÜCADELESİYLE KAYBEDECEK

KJK Açıklaması şu ifadelerle son buldu:

“Savaş zihniyetli AKP’nin çeteci faşist devletin saldırısına cevap, anaların barış mücadelesini yükseltmek ve Türkiye toplumunda demokrasi cephesini örgütlü mücadeleyle büyütmek olmalıdır. S. Soylunun talimatıyla ‘Kapalı alana gidin!’ ve polislerin bu eylemin İçişleri Bakanlığı tarafından talimat verilerek yasaklandığını, Cumartesi Annelerinin alana girmesine izin verilmemesinin aslında Türkiye’nin bir özel savaş devleti olduğunu ortaya koymaktadır. Yine AKP çete polislerinin "Burası İstiklal Caddesi toplanma alanı değildir” ve “Kapalı alana gidin ne yaparsanız yapın” söylemiyle AKP devleti bir kez daha Türkiye tarihinde kara bir sayfa açmıştır. İnsanlık vicdanını yitirmiş olan AKP iktidarı, özel savaş ve faşist gerçeğini ortaya koymuştur. “23 yıldır bu meydandayız” diyen Cumartesi Annelerine karşı insanlığın en büyük suçunu işlemiştir. Bu saldırı İnsanlığın hakikatinde yargılanacaktır. AKP; anaların barış, özgürlük arayışları ve umutları karşısında kaybedecektir. Kadınların, halkların, anaların mücadele duruşuyla İnsanlık kazanacaktır. Tüm Türkiyeli halkları, kadınları, barışta ısrarcı olan herkesi hakikati açığa çıkarmada ve özgürlük eylemlerinde kesintisiz mücadelesini büyütmeye çağırıyoruz. Demokrasi, barış, özgürlük mücadelesiyle, savaş karşıtlığı cephesini, tüm barış isteyen anaların örgütlü mücadelesini büyütme zamanıdır. Faşizm kadınların örgütlü mücadelesiyle gidecek ve kaybedecektir!”