KCDP: Ekim'de 34 kadın katledildi

KCDP, Ekim ayında 34 kadının katledildiğini ve cinsel istismar ile şiddetin arttığını açıkladı.

Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu (KCDP), Ekim ayında basına ve kendilerine yapılan başvuruları derleyerek hazırladığı kadın ve çocuklara yönelik şiddet raporunu açıkladı.

Raporda, İstanbul Sözleşmesi kapsamında devletin ilgili mercilerinin tespit etmesi ve buna göre şiddetle mücadele yöntemlerini belirlemesi gerektiği belirtilen raporda, fakat söz konusu makamların bunları yapmadığına işaret edildi. 

Rapora göre; Ekim ayında 34 kadın katledildi, çocuk istismarı ve cinsel şiddet devam etti. Bir önceki aya göre Ekim ayında kadın katliamlarında düşüş yaşandı. Bu ay işlenen kadın katliamlarında 13'ü şüpheli ölüm olarak kaydedilirken, 7 kadının neden öldüğü tespit edilemedi ve 9'u ise kendi hayatına dair karar almak isterken katledildi.

'TEDBİR ALINMADIKÇA CANİLİK ARTACAK!'

"Önleyici tedbirler alınmadıkça şiddetin canilik boyutu devam edecek" vurgusunda bulunulan raporda, kadınların artık sessiz kalmadığı ve şiddete karşı örgütlendiği belirtildi.

Medyanın dilinin şiddeti artırdığına da değinilen raporda, ayrıca şunlar ifade edildi: "Kadın cinayetlerine dair somut adımlar atılmadıkça, bunun yansımalarını sadece kadın cinayeti sayılarında değil; ayrıca cinayetlerin işlenişindeki caniliğin artmasında da ortaya çıkması söz konusu."