Son Dakika: Stêrk ve Medya Haber: Baskın korsanvari ve komplodur, susturamayacaklar!

Kasım'da 31 kadın katledildi

Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu, Kasım'da 31 kadının, son 19 ayda 652 kadının erkekler tarafından katledildiğini açıkladı.

Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu (KCDP), Kasım ayı kadın ve çocuklara yönelik şiddet raporunu kamuoyu ile paylaştı. Raporda, Türkiye’de son 19 ayda erkekler tarafından en az 652 kadının katledildiği ifade edildi.

'KADIN HAREKETİ GÜÇLENSE DE...'

Raporda şöyle denildi: “Son dönemde kadın hareketi her ne kadar güçlü bir mücadele ortaya koysa da uzun zamandır yürütülen kadın düşmanı politikaların etkisi devam ediyor. Bu politikalar, kadın cinayetlerinde azalma olmasını engelliyor. 6284 sayılı kanun ve Türkiye’nin de imzacılarından biri olduğu İstanbul Sözleşmesi’nden doğan haklara rağmen şiddete karşı devlet ve ilgili kurumlar somut bir adım atmamakta ve etkin bir şekilde yasayı uygulamamaktadır. Hukuka olan güvenin bu kadar azalmasına rağmen Kasım ayında birçok ilde gerçekleşen eylemler, kamuoyu tepkileri ve açıklamalar, kadınların bu her türlü şiddete karşı mücadeleye birlikte devam ettiğini gösterdi."

'GERÇEK RAKAM DAHA FAZLA'

Raporda, Kasım'da 31 kadının katledildiğine, 27 kadının cinsel saldırıya uğradığına değinilirken, "Gerçek rakamlar daha fazla" vurgusunda bulunuldu.

Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu, çocuk istismarının sürdüğünü de kaydetti.