Kadınlar şiddete karşı Biel ve Lozan’da kadınlar alanlara çıktı

25 Kasım Dünya Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Günü vesilesiyle İsviçre’nin Biel ve Lozan kentlerinde kadınlar alanlara çıktı.

BIEL’DE 16 GÜN BOYUNCA KADINA ŞİDDDETE KARŞI ‘İNSANİ İRADE’ ETKİNLİĞİ

İsviçreli ve göçmen kadın örgütlerinin oluşturduğu Biel Kadın Kolektifi tarafından 25 Kasım vesilesiyle 16 gün sürecek olan “İnsani irade” etkinliğinin startı bugün gerçekleştirilen mitingle verildi.

Zentralplatz’da gerçekleştirilen mitingde kadın kolektifi tarafından yapılan açılış sonrası başta Rojava’daki direniş olmak üzere İran’da ve Şili’deki halk ayaklanmaları, Haiti’deki, Lübnan’daki ve Hong Kong’taki halk direnişleri sahiplenildi.

Arin Mirkan Kadın Komünü aktivistleri tarafından “Jin, Jiyan, Azadi” pankartıyla YPJ’li Amara Renas, Kürt kadın siyasetçi Hevrin Xelef, enternasyonalist savaşçı Sarah Handelmann (Sara Dorşin) ile Akide Ana’nın posterleri taşındı.

Kadın kurumları tarafından yapılan konuşmalar sonrası göçmen kadınların yöresel müzik dinletileri ile folklor danslarıyla etkinlik sonlandırıldı. 16 gün sürecek eylem ve etkinlikler 6 Aralık’ta yapılacak olan yürüyüş ile sonlandırılacak.

LOZAN

Lozan’daki kadın kurumlarının çağrısıyla bir yürüyüş ve miting gerçekleştirildi.

St. François alanından bir araya gelen kadınlar şiddete karşı atılan sloganlarla yürüyüşe geçti. Sık sık “kadına şiddet, kadın cinayetleri politiktir” sloganları kadınlar Riponne Meydanında bir miting gerçekleştirdi. Kadın kurumları tarafından yapılan konuşmalar sonrası eylem sonlandırıldı.