Kadınlar Leyla’yla birlikte

Bir haftadır devam eden Frankfurt’taki açlık grevine kadınlar güçlü katılıyor. Leyla Güven’in sesine ses olmak, Öcalan üzerindeki tecridi kırmak için eyleme katıldıklarını belirten kadınlar,  bütün halkların bu sese kulak vermesini istiyor.

Almanya’nın Frankfurt kentindeki açlık grevi birinci haftasında. Hauptwache Rossmarkt’ta ikinci grupla devam eden açlık grevine kadınların katılımı dikkat çekiyor. Soğuk havaya rağmen eylemlerini kararlılıkla sürdüren kadınlar, “Leyla’nın sesine ses, umuduna umut olacağız” diyor.

Açlık grevindeki kadınlardan birisi daha önce KCK operasyonları nedeniyle eşiyle birlikte tutuklanmış, aldığı cezalar nedeniyle sürgüne çıkmak zorunda kalmış Songül Çelik. Cezaevinde kaldığı dönemde de açlık grevinde kaldığını anlatan Çelik, “O zaman da büyük bir tecrit vardı Sayın Öcalan üzerinde. Biz de tecritin kaldırılması için açlık grevine girmiştik. Bugün de aynı tecrit katmerleşerek devam ediyor. Tecridi kırmak için açlık grevindeyiz” dedi.

UMUDUNA UMUT OLALIM

Songül Çelik, Leyla Güven’in açlık grevine işaret ederek şu çağrıda bulundu: “Diyarbakır’ın bir yerinde; bir cezaevinde bir kelebek kanat çırptı. Biz de ona ortak olmak istiyoruz. O umuda umut olmak istiyoruz. Bu sadece Kürtlerin meselesi değil. Özgürlük, adalet, eşitlik, insan hakları tüm insanlara ve halklara gereklidir. O nedenle bütün halklar Leyla Güven’in başlattığı bu eyleme, bu sese kulak vermelidir. Biz de onun sesine ses olmak, umuduna umut olmak için Avrupa’da böyle bir sürece girdik.”

TECRİDE SON VERİLMELİ

Urfalı Yasemin Kayrak ise “Burada bulunmamın amacı Sayın Öcalan üzerindeki tecridin kaldırılması. Türkiye’de cezaevinde olan tutsaklarımızın, özellikle Leyla Güven’in açlık grevine başlaması ile biz de Almanya’nın Frankfurt şehrinde yaşayan Kürtler olarak açlık grevine destek vermek amacıyla bu eylemi gerçekleştiriyoruz. Tüm halkımızı özellikle halkları duyarlı olmaya çağırıyorum. Tutsaklarımızın sesine ses olsunlar” diye konuştu.

DESTEK İÇİN GREVDEYİM

Açlık grevinde yer alan kadınlardan İranlı Kürt aktivist Maria, “On yıldır Frankfurt’aki Kürt dostlarımla tanışıyorum. Özellikle Kobanê’ye saldırılar döneminde birlikte çok çalıştık. Yüksek dayanışma duygularımla buradayım. Abdullah Öcalan’ın politik tutsaklığına ve tecridine karşı olduğum için bugün Kürt dostlarımın başlatmış olduğu açlık grevine destek veriyorum. Bir yıldır Öcalan’dan haber alınamıyor. Sağlığı nasıl kimse bilmiyor. Sadece Öcalan için değil diğer hukuksuz şekilde tutuklanan tüm tutsaklar için açlık grevine destek vermek istedim” diyor.

Frankfurt’taki açlık grevi 15 Aralık’ta yapılacak kitlesel yürüyüşle sona erecek.

Kaynak: Yeni Özgür Politika