Kadınlar: Güven'in talebi geç olmadan kabul edilmeli

HDP Kadın Meclisi ve TJA, tecride karşı Leyla Güven'in direnişini selamlayarak, "Geç olmadan talebi kabul edilmelidir" dedi. 

Halkların Demokratik Partisi (HDP) İstanbul İl Kadın Meclisi ve Özgür Kadın Hareketi (TJA), 33 gündür açlık grevinde olan Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Eşbaşkanı ve HDP Hakkari Milletvekili Leyla Güven için Bakırköy Kadın Kapalı Cezaevi önünde eylem yaptı. "Leyla Güven haklıdır, tecrit kalkmalıdır" pankartının açıldığı eylemde, “Jin, jiyan, azadî” ve “Leyla Güven haklıdır” sloganları atıldı.

‘TECRİDİN KALKMASI HUZURUN SAĞLANMASIDIR'

HDP Parti Meclisi (PM) Üyesi Muazzez Töre, Leyla Güven'in rehin tutulmasına tepki gösterdikten sonra şunları söyledi:

"AKP'ye biat etmeyen, AKP'li olmayan herkes, muhalif, sesini çıkaran ya susturulmakta ya da tutuklanmaktadır. Sosyal ve siyasal süreç gasp edilmiştir. Tüm toplum tecrit altındadır. Bu tecrit durumunu ortadan kaldıracak olan, toplumsal barış ve huzur ortamının sağlanmasıdır. Leyla Güven açlık grevi ile şunu söylemektedir:  ‘Bu kriz ve korku ortamını, tecrit ortamını kıracak olan Sayın Öcalan ile görüşmekten geçmektedir. Tıkanmış siyaset ve krizin önünü açacak olan, toplumsal tecridin kırılması ve toplumsal barışın, huzurun sağlanmasıdır'. Leyla Güven'in talebi kabul edilmelidir.