Kadın tutsaklar, idamları protesto etmek için açlık grevinde

Evin Cezaevi'ndeki 61 kadın tutsak, Muhammed Qabadlo ve Farhad Salimi'nin idamını protesto etmek için açlık grevine başladı. Kadın tutsaklarla dayanışmak için Zeynep Celaliyan’ın da açlık grevine başladığı öğrenildi.

İran’da 23 Ocak’ta Muhammed Qabadlo ve 14 yıldır tutsak olan Farhat Salimi idam edildi. Evin Cezaevi'ndeki 61 siyasi tutsak kadın, aileleri ile yaptıkları telefon görüşmesinde 2 gencin idam edilmesine karşı, 25 Ocak’ta genel açlık grevine başlayacaklarını duyurdu.

Kadın tutsakların açlık grevi kararının ardından birçok sanatçı ve siyasetçi de  açlık grevi direnişini selamladı.

ZEYNEP CELALİYAN DA AÇLIK GREVİNDE

Kurdistan İnsan Hakları Ağı, Yezd Cezaevi’ndeki Kürt siyasi tutsak Zeynep Celaliyan’ın, Evin Cezaevi'nde idamları protesto etmek amacıyla açlık grevi eylemi başlatan 61 kadınla dayanışma amacıyla açlık grevi eylemi başlattığını bildirdi.

Zeynep Celaliyan’ın yakın bir akrabası, şunları aktardı: “Yezd Cezaevi’nde tutulan Zeynep Celaliyan tecrit altında tutuluyor ve telefon görüşmeleri ciddi bir şekilde kısıtlanıyor. Ancak tüm bu baskılara rağmen Zeynep Celaliyan’ın, Evin Cezaevi’ndeki kadınlarla dayanışmak amacıyla idam cezalarına karşı açlık grevi eylemi başlattığını öğrendik.”