JXK, Hannover Üniversitesi'nde açlık grevlerini anlattı

Kürdistanlı Kadın Öğrenciler Birliği, Hannover Üniversitesi'ndeki derste tecride ve açlık grevlerine dikkat çekti, Alman öğrencilere çağrıda bulundu.

Kürdistanlı Kadın Öğrenciler Birliği (JXK) Almanya'da bulunan Hannover Üniversitesi'nin siyaset fakültesindeki bir derste sivil itaatsizlik eylemi düzenledi. Öğrenciler, Leyla Güven'in açlık grevi ile Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'a uygulanan tecrit işkencesi hakkında bilgilendirme yaptı, Alman öğrencileri kamuoyu oluşturmaya çağırdı. 

'KAMUOYU OLUŞTURULMALI'

Üzerinde Leyla Güven'in bir çiziminin olduğu ve "Kürtler açlık grevinde" yazan büyük bir pankartla üniversitenin siyaset fakültesinde verilen bir derse giren genç kadınlar, eylemler hakkında bilgilendirme yaptı. Leyla Güven'in 72. gününe giren süresiz açlık grevine ve Öcalan'a uygulanan tecrit işkencesine dikkat çeken genç kadınlar, Avrupa kamuoyunun bu eylemlere ve tecride karşı duyarsız kaldığını, bunda da Avrupa basınının büyük bir rol oynadığını belirtti. Derse gelen Alman üniversite öğrencilerine bir çağrı yapan genç kadınlar, açlık grevleri ve tecride karşı kamuoyu oluşturulması gerektiğini belirtti. Genç kadınlar, eylemlerini sonlandırırken salonda bulunan öğrenciler alkışlarla karşılık verdi. 

'AVRUPA KAMUOYU HABERSİZ BIRAKILIYOR'

Eylem sırasında şu açıklamada bulunuldu:

"Leyla Güven 7 Kasım'dan beri süresiz açlık grevinde. Leyla Güven bir Kürt siyasetçi ve HDP milletvekilidir. Abdullah Öcalan'a uygulanan tecridin sonlandırılması için süresiz açlık grevine girdi. 2 yıldan fazladır devam eden tecrit işkencesinin son bulmasını talep ediyor. Leyla Güven'in başlattığı süresiz açlık grevine Türkiye zindanlarında tutuklu bulunan 100'lerce mahkum katıldı. Fransa'nın Strasbourg şehrinde de 17 Aralık'tan beri 14 aktivist süresiz açlık grevinde. Buna rağmen Avrupa'da neredeyse hiçbir basın organı bu süresiz açlık grevleri üzerine haber yapmadı. Avrupa kamuoyunun açlık grevlerinden neredeyse hiç haberi yok. Bu sessizliği protesto etmek için Almanya'da şimdiye kadar birçok mail kampanyası, imza toplama çalışması, yürüyüşler ve eylemler yapıldı ve dün Bielefeld'de WDR televizyonunda sivil itaatsizlik eylemi yapıldı. 

Sizin gibi siyasetle ilgilenen öğrencilerin kamuoyu oluşturmasını istiyoruz. Türkiye'deki süresiz açlık grevleri, demokratik değerler ve Kürtlerle dayanışmak için."