Jinên Tîrêjên Rojê'den tecride karşı yakma eylemleri

Jinên Tîrêjên Rojê İnisiyatifi, İmralı tecridine karşı faşistlere ait araç ve işyerlerini yaktı.

Jinên Tîrêjên Rojê İnisiyatifi, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerindeki tecride karşı eylemler düzenledi.

Jinên Tîrêjên Rojê İnisiyatifi tarafından yapılan yazılı açıklamada, "Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'dan 21 ayı aşkın süredir haber alınamıyor. Görüşler için yapılan başvurulara keyfi engeller çıkarılıyor. Cezaevlerinde ezelden beridir var olan tecritler gün geçtikçe ağırlaşıyor, katılaşıyor. Cezaevlerinde kalamayacakları raporlaşmış hasta tutsaklar usulsüzce cezaevlerinde tutulmaya devam ediliyor. Cezaevinde binlerce devrimci tutsağa insanlık tarihinde görülmemiş işkence ve soykırım politikası dayatılıyor" denildi.

"Milyonların iradesi olan Önder Apo, Ortadoğu ve Türkiye halkları için demokrasi ve özgürlüğü getirecek tek güç ve iradedir" vurgusunda bulunulan açıklamada, "Bu keyfi ve insan dışı uygulamalar son bulana kadar, Önder Apo'nun özgürlüğünü elde edene kadar kesintisiz eylemsellik hamlesi ile alanlarda olacağız. Tüm kamuoyu ve bilsin ki tecrit ağırlaştıkça eylemlerimiz de eş değer şekilde artacaktır" diye kaydedildi.

EYLEMLERİN DETAYLARI

Açıklamada, eylemlere dair şu bilgiler verildi:

"15 Ocak günü İstanbul Beylikdüzü’nde AKP-MHP'li faşistlere ait oto galerisi ve otoparka birimlerimiz tarafından el yapımı patlayıcılarla eylem düzenlenmiştir. Eylem sonucu 12 araç imha edilmiştir. Eylem sonrası birimlerimiz güvenli bir şekilde alandan çekilmiştir.

16 Ocak günü Antalya'nın Gazipaşa ilçesinde birimlerimiz tarafından Türk faşistlerine ait 2 nalbur dükkanı ve 3 lüks otomobil ateşe verilip kullanılamaz hale getirilmiştir.

16 Ocak günü Aydın'ın Söke ilçesinde MHP'li Ülkü Ocakları üyelerine birimlerimiz tarafından el yapımı patlayıcılar ve havai fişeklerle eylem düzenlenmiştir. Eylem sonucunda araçta bulunan Ülkü Ocakları üyesi iki faşist yaralanmıştır."